De Sleutel: een frisse school

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. Raamsdonksveer bouwt aan de nieuwbouw van basisschool de Sleutel in Rotterdam.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Onderdeel van dit 1.850 m2 grote project is een dubbele sportzaal voorzien van een aparte entree met kleedkamers. Het ontwerp is van De Zwarte Hond.

Frisse school
De gebouwen worden gebouwd volgens de ambitienorm frisse scholen, een norm waarmee de opdrachtgever verzekerd is een schoolgebouw met een goed binnenmilieu en een lage energierekening. Een goed binnenmilieu in scholen heeft een positief effect op de gezondheid, de leerprestaties en het functioneren van leerlingen en onderwijzers. Bovendien worden de nieuwe gebouwen duurzaam. Zo wordt regenwater gebruikt om de wc's door te spoelen en komt er een groen speelterrein. Ook worden educatieve programma's ontwikkeld om het bewustzijn rondom duurzaamheid te vergroten. Woonstad onderzoekt nog de eventuele toepassing van een groen dak en zonnepanelen.

Veilig het dak op voor onderhoud en inspectie
Voor een veilige toegang tot de daken van de gebouwen is gekozen voor toepassing van twee RHT-dakluiken van Gorter. Deze duurzame luiken worden geleverd in combinatie met twee ladders. Deze zijn speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen. Het luik zelf is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. En dat ligt geheel in lijn met de duurzaamheidsambitie van de school.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?
www.gorterluiken.nl

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.