Faber MatriX wint Award voor ‘Beste Product 2020'

Schitterende inbouwhaarden uit de MatriX-serie ook geschikt voor appartementen

Gepubliceerd: 28 oktober 2020

De inbouw-haarden uit de MatriX-serie kunnen uitgebreid worden samengesteld, naar persoonlijke voorkeur en interieurontwerp. Naast afmeting en afwerking is er zelfs keus uit de brandstoffen: aardgas, (bio-) propaan of elektrisch, met een unieke combinatie van koudwaternevel en LED-verlichting. Hierdoor is overal een schitterende inbouwhaard mogelijk, tot in binnensteden, hoogbouw-appartementen en woningen zonder (vaste) gasaansluiting. Hiermee is de Faber MatriX-serie uniek, veelzijdig en een antwoord op vele actuele vragen.

Voor het aanstaande woonseizoen innoveert Faber verder. Compleet nieuw in de haardenwereld is de hybride MatriX met Hybrid Pro Light (HPL). In deze nieuwe gasvariant worden de vlammen grotendeels vervangen door LED-optica. Daardoor is het gasverbruik en warmteproductie ruim 50% lager, zonder concessies aan een intens en rijk spel van vlammen en gloed, door de hele haard.

Verder introduceert Faber een nieuwe generatie van de e-MatriX: deze gasvrije en schoorsteenloze uitvoering beschikt over energiezuinige LED-verlichting onder– én bovenin. Met de nieuwe app kun je die helemaal in kleur en intensiteit instellen op je interieurstijl en de gewenste sfeer. Het vuur produceert geen warmte, en daarom beschikt de haard over een geruisloze bijverwarming, die desgewenst langs het haardglas aangename warmte het interieur in blaast.

Plus X Award als ‘Beste Product 2020’

De veelzijdige serie sfeerhaarden ontving bovendien een zeldzame Plus X Award als ‘Beste Product 2020’. De Duitse onderscheiding werd toegekend door een onafhankelijke vakjury. Het is al de derde Europese award voor deze sfeerhaardenserie binnen een jaar tijd. Het van origine Nederlandse haardenmerk uit Heerenveen is gepast trots.

Internationaal bekroond voor innovatie, duurzaamheid, kwaliteit en design

Het is niet de eerste Plus X Award voor de MatriX. Eerder ontving de MatriX-serie al een Plus X Award 19-20 in liefst 4 van de maximaal 7 categorieën voor: Hoge kwaliteit, Design, Gebruiksgemak en Functionaliteit. De bekroning tot ‘Beste Product 2020’ houdt in dat de MatriX in zijn categorie tot jaarwinnaar is uitgeroepen. Verder werd de MatriX al onderscheiden met de ‘Nederlandse Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019’ en waren er prijzen op vakbeurzen in de Verenigde Staten en Polen.

De e-MatriX Linear wordt gepresenteerd op de Architect@Work beurs in Nederland, Frankrijk en Duitsland

De Faber e-MatriX is door zijn unieke vuurbeeld (‘vuur uit water’), gas- en schoorsteenloze inbouw in drie landen toegelaten tot Architect@Work, een internationaal beursplatform voor innovatieve topontwikkelingen in de architectuur. In het najaar van 2020 is de nieuwste e-MatriX te zien op de edities in Rotterdam, Parijs, Berlijn en Stuttgart.

Meer informatie: www.faberfires.com

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.