Haard in een appartement

In de meeste appartementen zijn er enorm veel restricties als het gaat om een haard. Welke haard is nou geschikt voor een appartement, en welke niet?

Gepubliceerd: 14 januari 2022

Wij gaan graag de verschillende soorten haarden langs.

Elektrische haard

De elektrische haard is uitstekend te plaatsen in een appartement. De elektrische haard wordt namelijk niet warm en een afvoerpijp is overbodig. De vrijstaande elektrische haard kun je zo plaatsen, alleen een stopcontact is van belang. De inbouw elektrische haard kun je plaatsen in een prachtig haardmeubel of gecombineerd met de televisie. Meestal heeft de elektrische haard een warmtemodule die via de afstandsbediening of via de app aan en uit te schakelen is. Veel mensen denken nog dat de elektrische haard een korrelig en nep vuur geeft, maar dit is de laatste jaren flink veranderd. De elektrische haarden van vandaag de dag ogen hartstikke realistisch. Kies zelf de techniek die je het mooist vindt, bijvoorbeeld voor een elektrische sfeerhaard inbouw.

Gashaard

Het plaatsen van een gashaard kan in een appartement, mits dit mag van de VVE. Ideaal als je al een rookkanaal hebt, maar ook te realiseren als je een nieuw rookkanaal mag aanleggen. De afvoer van een gashaard mag namelijk via de gevel naar buiten. Een aantal gashaarden leveranciers bieden een ideale oplossing voor de gashaard. Via ventilatoren kan het rookkanaal via verschillende bochten worden gelegd. Vraag gerust uw lokale haarden leverancier voor de mogelijkheden.

Bio ethanol

Een bio-ethanol haard is een geschikte optie voor in een appartement. De bio-ethanol haard heeft namelijk geen afvoerpijp nodig, maar geeft wel échte vlammen. Bio-ethanol is een duurzame en schone brandstof, dus om ventilatie hoef je geen zorgen te maken. Er zijn vrijstaande bio-ethanol haarden, maar deze haarden zijn ook prachtig in te bouwen in een haardmeubel.

Conclusie

Het is dus mogelijk om een haard te plaatsen in je appartement. Voor welke brandstof je het beste kunt kiezen, hangt van verschillende factoren af. We raden aan om eerst te vragen aan de VVE welke haarden geplaatst mogen worden in je appartement. Als je dat duidelijk hebt kun je je laten informeren bij je lokale haardenexpert.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.