Fitnesstegels - dempend & beschermend

Rubber fitnesstegel bieden veel voordelen voor uw fitness, crossfit of krachttraining omgeving. De tegels hebben een hoge dempende waarde ten aanzien van krachtdoorslag, trilling & geluid. Dit beschermd niet alleen de sporter maar ook gebouw en materiaal.

Geplaatst door: Fiberplast Group

Rubber fitnesstegels – bescherm sporter, het gebouw enmateriaal

Rubber fitnesstegels zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing in sportomgevingen waar veel getraind wordt met middel- tot zware gewichten. De tegels beschermen hierbij niet alleen de sporter maar ook de onderliggende betonvloer en gebruikte trainingsmaterialen. Fitnesstegels beschikken over het algemeen over een harde persing, dit maakt de rubber tegels slijtvaster en voorkomt tevens dat vallende objecten (bijv. dumbells) te veel gaan stuiteren (dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen).

Ook vermindert het substantieel de totale krachtdoorslag waardoor de ondervloer minder snel beschadigd en dempt contactgeluid. Dit is zeker handig als het een huurpand betreft of de sportruimte op een bovenliggende verdieping gevestigd is. De sportvloer tegels zijn door de hoge dichtheid zeer slijtvast en tevens vaak machinaal grondig te reinigen. Een dweil en een sopje voldoet in de meeste gevallen ook gewoon.

Advies dikte fitnesstegels

Vaak krijgen wij de vraag of er ook een richtlijn is ten aanzien van tegeldiktes. Hoewel het per tegel type verschilt houden wij de volgende richtlijn ongeveer aan:
- 15mm: Lichte gewichten < 60 kg
- 20mm: Middelzware gewichten <120 kg
- 30mm: Zware gewichten <180 kg
- 43mm: Licht tot middelzware gewichten <100 kg (zeer hoge geluidsreductie)

Voordelen rubber fitnesstegels

  • Beschermt sporter, gebouw & materiaal
  • Dempt contactgeluid
  • Zeer slijtvast
  • Makkelijk in onderhoud
  • Grondig te reinigen
  • Zorgen voor voldoende grip
  • Isolerende werking (kou/warmte)

Envirosport sportvloeren

Wij van Envirosport sportvloeren leveren reeds al bijna een decennium hoogwaardige rubber vloer oplossingen voor werk-, woon- en (hoofdzakelijk) sportomgevingen. Wij hebben een wereld aan ervaring en kennis is huis en hebben uitsluitend producten in huis van vertrouwde leveranciers en producenten uit West-Europa. Ons gehele assortiment voldoen aan de strenge REACH normen en een groot gedeelte is door ons onafhankelijk getest. Over de jaren heen hebben wij een uitgebreide portfolio opgebouwd van projecten in Nederland en België. Een deel hiervan kunt onze website of sportvloer webshop bezichtigen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, u kunt ons bereiken via chat, mail of telefoon.

Bedrijvengids Geplaatst door
Fiberplast Group

Fiberplast Group

De Kletten 10, 9206 BA  DRACHTEN

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.