Goedkoop 30CM TL-buis vervangen door LED

Zelf snel in ieder bestaand TL-armatuur een energiezuinige LED-buis installeren. Dit is even eenvoudig als een gewone TL vervangen.
LEES VERDER

Vervang snel en goedkoop de TL-buis in de portiekverlichting door LED

TL-buizen zijn er in vele soorten en maten. Vooral de elektrische aansturing in het armatuur kan erg verschillen, wat de overstap naar LED ingewikkeld maakt. Gelukkig is er nu een oplossing voor dit probleem: de universele LED TL-buis van YellowBee kan in elk TL armatuur gezet worden en past zich automatisch aan op de aansturing in het armatuur. Zo wordt de overstap naar LED heel gemakkelijk gemaakt en ligt besparen op de energierekening voor iedereen binnen handbereik.

De verschillende aansturingen voor TL-buizen

Een TL-armatuur kan verschillende vormen van elektronica hebben. Zo bestaat er de conventionele ballast, de hoogfrequente ballast en bestaan er armaturen zonder ballast. De ballast consumeert energie, soms wel tot 25% van de TL-buis, waardoor het verbruik hoger is dan alleen van de lamp zelf. Door de overstap naar LED te maken, gaat het totale systeemverbruik aanzienlijk omlaag, wat natuurlijk kostenbesparingen met zich meebrengt.

De universele T5 LED TL-buis

Juist omdat er veel verschillende manieren zijn waarop TL-verlichting aangestuurd kan worden, was er tot nu geen universele kleine LED-buis die in alle type armaturen werkt. Met de slimme LED T5 TL-verlichting van YellowBee is het nu niet meer nodig om te achterhalen welke ballast of aansturing gebruikt wordt in de bestaande TL-verlichting. De slimme buis past zich automatisch aan op het armatuur waar het in wordt gemonteerd, zodat deze universeel ingezet kan worden. Nu de technische zaken geen probleem meer vormen, is het gemakkelijk en goedkoop om naar LED TL-buizen over te stappen.

Verkrijgbaar in 3 formaten en 2 lichtkleuren

De slimme LED T5 TL-buis is verkrijgbaar in de drie meest gangbare formaten van portiekverlichting: 288mm, 212mm en 136mm. Elk van deze maten is ook te verkrijgen in twee lichtkleuren, namelijk 3000 Kelvin voor een warmere kleur en 4000 Kelvin, wat een gebruikelijke kleur is voor appartementencomplexen. De buizen van 4000K zijn ruim op voorraad, de verlichting van 3000K kunnen op korte termijn geproduceerd worden.

Let er wel op dat TL-verlichting na verloop van tijd een lagere lichtopbrengst krijgt, tot wel 50% minder dan bij de initiële installatie. Wanneer de oude TL-verlichting wordt vervangen door deze slimme LED-buis, kan deze in eerste instantie veel feller lijken te branden. In werkelijkheid is men gewend geraakt aan de achteruitgang van de TL-verlichting, waardoor de lichtbeleving wat anders kan overkomen bij LED. Omdat LED-verlichting goed werkt in lage temperaturen, verliest deze geen lichtopbrengst en is LED bijzonder geschikt voor parkeergarages, portieken, galerijen of bergingsruimtes. Overigens is LED ook uitermate geschikt voor noodverlichting, vanwege de lange levensduur en het lage verbruik.

Ook besparen op arbeidsloon dankzij het installatiegemak

De LED T5 TL-verlichting is de meest gemakkelijke manier om de traditionele TL-verlichting te vervangen door LED. Net zoals elke LED-verlichting, verbruikt deze slimme LED TL-buis veel minder stroom en heeft een hogere lichtopbrengst dan bij TL-verlichting. De LED verlichting gaat vele malen langer mee dan TL-verlichting, zeker bij lagere temperaturen. En omdat het zo gemakkelijk is om de oude TL-buizen te vervangen, hoeft er geen elektricien te komen voor de vervanging. Dit scheelt weer in voorrijkosten en arbeidsloon.

YellowBee ontzorgt op elke mogelijke manier

Heeft het bestaande armatuur geen beschadigingen, verkleuringen of roestige plekken? Dan kan de slimme LED TL-buis meteen gebruikt worden. Wanneer bijvoorbeeld de voetjes in het TL-armatuur zijn beschadigd, heeft YellowBee oplossingen zoals een nieuw binnenwerk dat gemakkelijk geplaatst kan worden. Mocht het hele armatuur zo verouderd of beschadigd zijn, heeft YellowBee ook een groot assortiment nieuwe LED armaturen. Hierbij is het ook mogelijk om schemersensoren of bewegingssensoren te integreren, net zoals noodverlichting.
YellowBee monteert desgewenst de nieuwe verlichting, eventueel met nieuwe binnenwerken, en recyclet de oude armaturen bij Wecycle. Zo weet u zeker dat alle verlichting op de juiste manier is geïnstalleerd en dat de oude armaturen op een goede manier zijn afgevoerd. Neem contact op met YellowBee om de mogelijkheden voor deze slimme LED TL-buis te bespreken, zowel voor de reguliere verlichting als voor noodverlichting.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
Yellow Bee
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.