Herontwikkelingen historische Fenixlofts

Een uniek en historisch bouwwerk in Rotterdam: De Fenixloodsen. Wonen aan het water met een prachtig uitzicht, in en op een voormalige havenloods, klinkt als muziek in de oren. De stijlvolle lofts zijn een ontwikkeling van Heijmans.

Geplaatst door: Triflex BV

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT), gespecialiseerd in parkeerprojecten, ging met de producten van Triflex aan de slag. Met trots leverde Triflex, samen met de betrokken partijen, een succesvolle bijdrage aan de herontwikkeling van deze bijzondere loodsen.

De bestaande betonnen parkeervloeren en hellingbanen diende volledig antislip gemaakt te worden. Tevens moesten de parkeervloeren van een waterdichte afwerking worden voorzien en de vloerafwerking volledig in Q-Park standaard uitstraling worden aangebracht. Tot slot waren de bestaande laaddok gerealiseerde dakterrassen nodig toe aan een waterdichte en antislip afwerking.

Parkeervloeren weer als nieuw
Meekelenkamp (MKT) vertelt: “De omstandigheden tijdens de uitvoering waren gunstig te noemen, waardoor er geen afwijkende maatregelen getroffen diende te worden.” Het werkgebied is aanvankelijk goed afgezet om tijdens de applicatie en uitharding de vloer te beschermen tegen vroegtijdige belasting. Na het stralen van de parkeervloeren zijn er hechtmetingen verricht en zijn vervolgens de Triflex systemen (CPS-C+, CPS-T+, DeckFloor variant 3 en ProPark variant 3) één voor één toegepast. Op de eerste verdieping van de woontoren zijn de terrasvloeren gerenoveerd en voorzien van een gloednieuwe uitstraling. Nadat de aannemer eerst een betonnen slijtlaag heeft gestort op de constructievloer ter plaatse van de balkons en galerijen, is het Triflex BFS systeem aangebracht. Dit systeem is ingestrooid met kwartzand fijn en daarna afgelakt.”

Een duurzame parkeergarage
Duurzaam, waterdicht, antislip en een nieuwe uitstraling. Dat is het eindresultaat van het onlangs gerenoveerde historische bouwwerk: De Fenixloods. Er is gekozen voor een Q-park standaard uitstraling en de dakterrassen zijn voorzien van een waterdichte en antislip afwerking. Door gekozen te hebben voor deze hoogwaardige en duurzame systemen gaat de parkeergarage weer voor jaren mee. Triflex kijkt met trots terug op dit bijzondere project en de prettige samenwerking met Meekelenkamp Kunststof Techniek.

Meer weten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.