Appartement verhuren: waaraan dient het appartement minimaal te voldoen? 

Door de lage rente bij banken, is het steeds aantrekkelijker geworden om te investeren in vastgoed.

Gepubliceerd: 21 november 2018

Dit betekent dat Nederlanders vaker op zoek gaan naar een tweede woning! Denk aan een appartement in een grote stad. Niet alleen kun je het appartement tijdens een vakantieperiode gebruiken om een stad te bezoeken, ook kun je deze verhuren. Zo verdien je maandelijks een deel van je investering terug! Bij de verhuur van een appartement zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Waaraan dient een appartement minimaal te doen, om verhuurd te kunnen worden? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten, samen met een slotenmaker uit Amersfoort, voor je op een rijtje!

Zorg voor een goede beveiliging van het appartement

Allereerst is het belangrijk, dat de bewoners van het appartement een veilig gevoel hebben tijdens hun verblijf. Zorg er om die reden voor, dat het appartement op een degelijke wijze beveiligd wordt tegen inbrekers. Dat wil zeggen dat er goede sloten op ramen en deuren zitten, dat er een camera gebruikt wordt aan de gevel van het appartement, enzovoorts. Ook doe je er verstandig aan om een inbraakpreventiesysteem te installeren. Je kunt zo’n systeem zelf samenstellen! Denk aan het combineren van magneetcontacten op deuren, met een bewegingssensor in de hal van het appartement.

Ga lekkages binnen het appartement tegen

Naast een goede beveiliging van het appartement, is het belangrijk dat het appartement in een goede staat verkeerd. Er is niets vervelender dan een lekkage, een kortsluiting, enzovoorts. Laat het appartement voor de verhuur hiervan daarom goed nakijken door een vakman. Schakel een loodgieter in om loodgieterselementen te controleren op (beginnende) lekkages, schakel een elektricien in om de elektra na te laten kijken, enzovoorts. Zo weet je zeker, dat je gasten een comfortabel verblijf zullen hebben in het appartement!

Tot slot, vergelijkbaar met bovenstaand punt, is het belangrijk om het appartement schoon op te leveren aan huurders. In samenspraak met de huurders kun je afspreken, dat een schoonmaker voor het regelmatig opschonen van het appartement zorgt. Zo weet je zeker, dat het geen chaos in het appartement wordt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.