Appartement verhuren: voldoet uw appartement hier wel aan?

Er komt ontzettend veel kijken bij het verhuren van een appartement, u zult dus op veel regels moeten letten.

Gepubliceerd: 30 september 2019

De overheid heeft veel regels gemaakt omtrent het verhuren van woningen. Deze regels helpen bij zowel de verhuurders als huurders, deze dragen met name bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid. Er zijn regels wat betreft het bepalen van de huurovereenkomsten, het betalen van belasting aan de overheid en het onderhoud van de woning. Een woning verhuren doet u niet zomaar, in dit artikel wordt u geholpen zodat uw appartement klaar is om te verhuren. Als eerste zal er ingegaan worden op de regel omtrent de huurprijs van de desbetreffende woning.

Regels rondom de huurprijs van een woning

De prijs voor de kamer s een optel som van de kale huurprijs en de service kosten. servicekosten zijn bijvoorbeeld kosten voor water en energie. De maximale kale huurprijs bepaalt u aan de hand van het puntensysteem. Dit puntensysteem hangt van verschillende factoren af. Het verhogen van de huurprijs kan ook niet zomaar, als verhuurder moet u de huurder en servicekosten overzicht geven en dan wel per kalenderjaar. Als dit overzicht aanleiding geeft tot verhoging mag u deze pas verhogen. Dit een fout die veel verhuurders maken, deze denken zomaar de prijzen omhoog te kunnen gooien. Uw appartement moet dus aan bepaalde eisen voldoen voor dat dit mogelijk is. Het huurcontract verhogen kan ook niet zomaar, dit moet u 2 maanden van te voren schriftelijk aan de huurder laten weten.

Onderhoud

Het geldt voor zich dat uw appartement veilig moet zijn, dit betekent dat er geregeld onderhoud dient plaats te vinden. Als u dit niet doet is uw appartement niet klaar voor verhuur. Er zijn specifieke regels waar uw appartement aan moet voldoen. Dit zijn aardig wat regels dus het advies is deze zorgvuldig te bekijken. Tijdens het verhuren zul bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van het appartement. Is er lekkage? Dan bent u als verhuurder verantwoordelijk en zult u dit dus ook moeten maken. Inbouwapparatuur hoor bij de woning, ook hier bent u als verhuurder verantwoordelijk voor. Heeft u apparatuur nodig? Kijk dan op 10toptest.nl voor de beste reviews en producten. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar een draadloze deurbel, dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw woning verhuurd.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.