Lokale energietransitie wordt versneld door energiecommissarissen

VvE voorzitter Jacqueline Cramer wordt vanwege haar inzet voor verduurzaaming aangeboden om energiecommissaris te worden. 

Gepubliceerd: 08 mei 2019

Actieve bewoners worden aangewezen als energiecommissaris voor hun gemeente. In een paar gemeentes zijn ze al actief. Zo ook in Amsterdam. Ze helpen mee met het versnellen van de lokale energietransitie.

Jacqueline Cramer woont op het Oosterdokseiland in Amsterdam. De afgelopen jaren is zij daar voorzitter een VvE. “We zijn als VvE overgegaan op led-verlichting met bewegingssensoren en dit heb ik ook gecommuniceerd naar de andere VvE’s. We hebben ook zonnepanelen op ons woonblok laten leggen en ook dit idee probeer ik onder de andere bewoners van Oosterdokseiland te verspreiden.” vertelt Jacqueline aan Duurzaamnieuws.

Omdat Cramer zo actief mee dacht over verduurzamen in de VvE werd haar de rol als energiecommissaris aangeboden. Ze vind dit een belangrijke rol en ze denkt dat een energiecommessaris meer voor elkaar krijgt dan een gemeenteambtenaar die wordt toegewezen aan een buurt. “Ze kunnen het contact met bewoners zo organiseren dat mensen vertrouwen hebben in wat er gebeurt.” De burgers bij alle plannen betrekken en goed communiceren is heel erg belangrijk.

Bron: Duurzaamnieuws

Foto: Wikipedia

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.