Een houvast voor goede communicatie met bewoners

TNO heeft een inspiratieboek samengesteld over het meer betrekken van bewoners bij de energietransitie van hun woningen.

Gepubliceerd: 17 mei 2019

Vele woningen moeten worden verbouwd om duurzamer te worden. Dit is iets dat eenmaal moet gebeuren. Corporaties zijn vaak niet duidelijk tegenover de bewoners, laten niets weten of ze maken beloftes die niet waar kunnen worden gemaakt.

Door deze miscommunicaties ontstaat er veel onbegrip bij de bewoners. Als er goed gecommuniceerd wordt en als de bewoners actief worden betrokken verandert de onbegrip in actief meedenken.

Om corporaties hierbij te helpen heeft TNO samen met drie corporaties en ondersteuning vanuit de Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie heeft TNO een inspiratieboek samengesteld: ‘Bewonerscommunicatie bij vervangende nieuwbouw’.

In het boek zijn verschillende interviews met bewoners te vinden en meerdere werksessies met medewerkers van de corporaties. ‘Bewonerscommunicatie bij vervangende nieuwbouw’ is vooral bedoeld om de communicatie met bewoners te verbeteren en biedt daarom veel tips en andere handige verwijzingen.

Mocht je het boek willen downloaden, dan kan dat hier.

Bron: TNO
Foto: TNO

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.