Meer licht in het appartement

Oogt het appartement donker en daardoor een stuk kleiner? Dan zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken.

Gepubliceerd: 21 februari 2021

In dit artikel staan 6 mogelijke oplossingen op een rij. Door deze tips op te volgen, ziet het appartement er snel weer ruimtelijk en fris uit. Dit is fijn als u zelf in het appartement woont, maar ook een goede aanpassing om een appartement sneller te verkopen.

1. Lichte muren en vloeren

Zorg ervoor dat de basis van het appartement zo licht mogelijk is. Witte muren, een wit plafond en een lichte vloer zijn altijd een goed begin. U kunt de huiselijke sfeer terugbrengen door middel van houten elementen, zachte materialen en woonaccessoires in een warme kleur.

2. Goede algemene verlichting

Besteed genoeg aandacht aan de verlichting in het appartement. Vooral de basisverlichting speelt een belangrijke rol. Deze lampen zorgen ervoor dat de hele ruimte gelijkmatig wordt belicht. Algemene verlichting kan zowel bestaan uit een stijlvolle hanglamp als een paar ingebouwde LED spots. Als u kiest voor een hanglamp met lampenkap, is het belangrijk dat het materiaal voldoende licht doorlaat. Klik hier om het ruime assortiment met lampenkappen van Direct Lampen te bekijken.

3. Lichtdoorlatende lampenkappen

Ook bij vloerlampen en tafellampen is de juiste lampenkap van groot belang. Kies voor een lichte kleur en een dunne stof voor een luchtig effect. Ook glazen lampenkappen kunnen het licht mooi verdelen in de ruimte. Doe meer inspiratie op via de website van Direct Lampen en vraag eventueel om persoonlijk advies.

4. Juiste raamdecoratie

Probeer de ruimte rondom de ramen zo leeg mogelijk te houden. Zet de vensterbank dus liever niet vol met grote planten en blokkeer de lichtinval niet met een robuust meubelstuk. Hang daarnaast raamdecoratie op waarmee u het licht goed kunt regelen. Combineer verduisterende gordijnen met lichtdoorlatende vitrage om overdag privacy te creëren zonder daglicht te verliezen. Of kies voor moderne duo rolgordijnen in een lichte kleur.

5. Grote spiegels

Spiegels laten een ruimte niet alleen groter lijken, maar kunnen ook het (natuurlijke) licht goed weerkaatsen. Overweeg daarom zeker om een grote spiegel in het appartement te verwerken. De gang is vaak een goede plek, maar ook boven het bankstel komt een brede spiegel goed tot z’n recht.

6. Binnendeuren met glas

Als u genoeg budget heeft voor een kleine make-over, raden we aan om minimaal één standaard binnendeur te vervangen voor een variant met glas. Bijvoorbeeld een Franse binnendeur met klassieke uitstraling of een industriële loftdeur met een zwart frame. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van al het licht.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.