Van klooster tot eigentijds zorgcomplex

In de directe nabijheid van het Moederhuis en de kapel van de Zusters Franciscanessen van Dongen komt een woongebouw bestaande uit veertig appartementen.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Deze planontwikkeling betreft de eerste uitwerking van de gebiedsontwikkeling. Bedaux de Brouwer Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Projectontwikkelaar Renschdael gaat hier op het kloosterterrein eerst veertig appartementen voor ouderen bouwen. Helemaal in de geest van de moderne zorg kunnen de 22 bewoners daar straks zelfstandig wonen, maar als het nodig is een beroep doen op het zorgaanbod in het monumentale kloostergedeelte. Daarvoor wordt het gebouw in een later stadium aangepast.

Op het dak van het nieuwe appartementencomplex wordt een RHT-luik van Gorter uit Schagen geplaatst. Met dit luik is de onderhoudsploeg die verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het dak verzekerd van een veilige dakopgang. Dat is mede te danken aan de ladder die wordt meegeleverd. Deze is speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen.

Meer informatie over Gorter: https://www.gortergroup.com/nl/ 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.