Welke AED voor uw VVE?

Er zijn veel verschillende soorten AED's op de markt. Elke AED heeft haar eigen specifieke eigenschappen, maar in de basis zijn ze allemaal gelijk.

Gepubliceerd: 21 april 2020

Namelijk; een AED daar red je levens mee! Maar welke AED is het meest geschikt voor een VVE (vereniging van eigenaren) en of buurt? Op deze vraag geven wij antwoord, zodat u weet welke AED het beste bij uw situatie aansluit.

Welke AED merk is het meest voor de VVE?

Alle AED merken die over een FDA certificaat en/of een CE keurmerk beschikken voldoen aan de wettelijke eisen. Om het nog makkelijker te maken hebben wij, bij AEDmaster, enkel AED’s die over beide keurmerken beschikken. U weet dus zeker dat AED aan de wet- en regelgeving voldoet. Niet alleen aan de huidige wet- en regelgeving, maar ook aan de nieuwe AED wetgeving. Deze treedt in mei 2020 in werking.

Heb ik nog meer nodig?

Wanneer u een AED voor uw VVE en/of buurt aanschaft is het belangrijk dat de AED op een centrale plaats komt te hangen. Het komt er neer dat de AED, in de meeste ideale situatie, binnen een straal van 6 minuten hangt. Dan heeft u de beste dekking en is de kans op een succesvolle reanimatie het grootst. Dat houdt dus in dat de AED in een goede wandkast moet komen te hangen. Ook moet AED geschikt zijn voor volwassenen als kinderen.

Soorten AED wandkasten?

De wandkast, waar de AED in komt te hangen, moet aan een aantal eisen voldoen. In de meeste gevallen wordt de AED buiten geplaatst. Hierdoor is het bereik van de AED het grootst. Daarom is het belangrijk dat de AED kast tegen het Nederlandse weer wordt beschermd. Wij hebben speciale buitenkasten. Dat houdt in dat de wandkast standaard is uitgerust met een thermosstaat. Daarnaast zijn er vele opties mogelijk. Zoals beveiliging, middels een cijferslot, een elektronisch slot en zelfs met wifi/4G beveiliging. Alle AED kasten zijn hufterproof!

Half of volautomatische AED?

In meer dan 75% van de gevallen wordt de AED ingezet door iemand anders dan een professional. Daarom is het belangrijk om eerst de afweging te maken of u voor een half- of volautomatische AED kiest. De half automatische AED onderscheidt zich, doordat de AED bediener, de uiteindelijke schok, zelf toedient aan het slachtoffer. Doordat er, door de AED, niet wordt afgeteld kunt u de schok sneller toedienen. Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend, nadat de elektroden juist zijn geplaatst. Het voordeel hiervan is dat een onervaren AED bediener ook de AED kan inzetten.

Is uw oude AED aan vervanging toe?

Wij bieden u op het moment de mogelijkheid om uw oude AED bij ons in te leveren, zodat wij er voor zorgen dat de AED weer gerecycled wordt. Voor elke AED die u bij ons inlevert ontvangt extra korting op een AED van Heartsine. U kan een losse AED kopen of een compleet AED pakket. Voor ons maakt dit geen verschil.

AEDmaster adviseert de VVE

Waarschijnlijk heeft het grootste gedeelte van de bewoners geen specifieke AED training gevolgd. Daarom adviseren wij een volautomatische AED te kopen. Het voordeel is dat de AED u instrueert, controleert en zelf de schok toedient. Daarnaast adviseren wij om jaarlijks, als VVE, met de AED te oefenen. De voorkeur geniet om te trainen met de AED die in de buurt hangt. Hiermee vergoot je de kans op een succesvolle reanimatie. Erg belangrijk is dat de AED in een geschikte wandkast komt te hangen. De wandkast moet minimaal voldoen aan de eisen, die gesteld worden, vanuit de woonomgeving. Als laatste is het zeer belangrijk dat de AED zowel geschikt is voor volwassenen als kinderen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste AED en/of AED pakket kiest kunt u, middels de AED offerte tool, uw wensen doorgeven. Wij hebben dit proces zeer eenvoudig gemaakt, zodat wij dan in staat zijn om een aanbieding op maat te maken.

Wel zo gemakkelijk! Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AEDmaster.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.