Windscherm bestellen, waar moet u op letten?

Een windscherm is enorm handig als u een tuin of balkon hebt waar je vaak pal in de wind zit. Sommige plekken zijn nou eenmaal wat winderiger dan andere plekken. 

Gepubliceerd: 29 juni 2021

Helemaal als u een balkon hebt dat op een hogere verdieping en op een hoek zit. Het kan uw plezier van de tuin of het balkon enorm belemmeren. Het wordt er minder snel warm en u zit een stuk minder comfortabel als de wind u om de oren suist. Als u een windscherm gaat bestellen, waar moet u dan op letten?

Formaat

Ten eerste is het formaat erg belangrijk. Immers, als u net even de verkeerde maat besteld hebt, dan komt er alsnog wind op uw balkon of in uw tuin en bent u weer terug bij af. Meet dus heel goed op hoe groot het windscherm moet zijn.
Ook is het handig om te bepalen waar de wind vaak vandaan komt. Veel windschermen zijn flexibel, maar op het balkon is een vaste plek wel het handigst. Dan hebt u namelijk een handig ophangsysteem die u uit kunt rollen. In de tuin kunt u hier ook voor kiezen, maar dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een windscherm te kiezen die u kunt verplaatsen.

Verticaal of horizontaal?

Het handige van een windscherm is dat u verschillende soorten kunt bestellen, zo kiest u wat handig is voor u! Zo hebt u een verticaal windscherm en een horizontaal windscherm. Bij een horizontaal windscherm trekt u het windscherm van de ene zijkant naar de andere zijkant. En bij een verticaal windscherm trekt u het windscherm van boven naar beneden. Dit ziet er heel strak uit en is vooral handig als u werkt met lange, maar smalle oppervlaktes. Zo is het windscherm een stuk steviger en houdt ie ook daadwerkelijk de wind goed buiten uw balkon of veranda.

In- en uitrollen

Geen gedoe met uitvouwen, u kunt een windscherm gewoon in- en uitrollen! Hoe handig is dat. Zo hebt u in no-time uw windscherm uitgerold en zit u direct uit de zon. Door het ophangsysteem is het nog makkelijker geworden, u hoeft bijna geen moeite meer te doen om windvrij te zitten.

Winddichtheid

Het is handig om te kijken naar de winddichtheid van een scherm. Het is handig als een windscherm zo’n 85% winddicht is. Als het percentage lager is, hebt u er een stuk minder aan en gaat het z’n doel voorbij. Natuurlijk moet er wel wat wind doorheen komen, anders wordt het enorm warm en benauwd achter het scherm! Met een dichtheid van 85% zit u goed.

Bij Terras windscherm kunt u eens een kijkje nemen voor een (op maat gemaakt) windscherm. Zo bepaalt u helemaal zelf wat u wilt hebben en wat handig is voor uw balkon of tuin. Ook kunt u advies vragen aan het team, met hun jarenlange ervaring weten ze wat ze kunnen bieden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.