De 3 voordelen van tuinschermen

Wanneer u op zoek gaat naar een schutting, zult u erachter komen dat er ontzettend veel soorten en maten schuttingen zijn.

Gepubliceerd: 23 november 2021

Een tip voor als uw tuin of balkon van het appartement zich bevindt op de begane grond: kies in ieder geval voor het gemak van tuinschermen. Lees hieronder wat de voordelen zijn van deze handige schuttingdelen.

Eenvoudig en snel te plaatsen

In de eerste plaats zijn tuinschermen eenvoudig te plaatsen. Alle planken zijn al vastgezet, waardoor u dus niet zelf meer aan de slag hoeft met losse planken. Schuttingpalen en bevestigingsmateriaal zijn nog wel nodig, bovendien is hulp ook handig bij het plaatsen De tuinschermen zijn op maat gemaakt, bijvoorbeeld 180 x 180 cm, maar ook andere afmetingen zijn mogelijk. Omdat de schermen in één keer geplaatst kunnen worden, maakt u dus snel meters en staat er binnen korte tijd een hele schutting.

Veel keuze

Tuinschermen zijn er in verschillende materiaalsoorten, waardoor u dus veel keuze heeft in de soort schutting die u gaat plaatsen. Tuinschermen van douglas hout zijn heel populair, vooral vanwege de warme kleur van deze houtsoort. Daarnaast is douglashout ook duurzaam en sterk. Een andere populaire houtsoort voor tuinschermen is hardhout. Dit gaat langer mee dan douglas en is donkerder van kleur. Omdat het langer meegaat is het prijskaartje van hardhout vaak wel wat hoger.
Wilt u graag een voordelige houten schutting, dan zijn tuinschermen van geïmpregneerd grenen of vuren een goede optie. Dit is wat minder duurzaam hout, maar het heeft een mooie natuurlijke uitstraling en een voordelige prijs.

Naast deze houtsoorten is er ook nog een andere materiaalsoort die steeds vaker gekozen wordt, namelijk composiet. Dit is een combinatie van houtvezels en kunststofvezels, waardoor het heel sterk is. Een groot voordeel is dat het goed tegen vocht kan en kleurvast is. De kleur vergrijst niet zoals bij hout wel gebeurt op den duur.

Verschillende stijlen

Naast verschillende materialen, kun je bij tuinschermen ook kiezen uit verschillende stijlen. Vaak zie je schermen met verticale planken, wat een mooie en strakke uitstraling heeft. Maar u kunt ook denken aan horizontale planken die ervoor zorgen dat de tuin groter lijkt. Daarnaast zijn er tuinschermen met een toogvorm aan de bovenkant, dat zorgt voor een schutting met mooie, glooiende lijn. Of wat dacht u van houten trellisschermen die te combineren zijn met klimplanten?

Balkonschermen

Kunt u rondom uw appartement niet zo makkelijk een tuinscherm kwijt? Dan zijn balkonschermen wellicht een betere optie. Een balkonscherm is erg praktisch en zorgt er net als een tuinscherm voor dat u minder of geen inkijk meer ervaart van buitenaf. Er zijn veel soorten balkonschermen verkrijgbaar, met ieder een eigen unieke uitstraling. Zo is een balkonscherm van bamboe verkrijgbaar in een neutrale en donkerbruine kleur en geeft uw balkon daarnaast een oosters tintje. Een rieten balkonscherm heeft een natuurlijke uitstraling waardoor de afscheiding niet zo opvalt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.