In een appartement wonen met een baby is zo gek nog niet

Samen een appartement huren, lekker veel sparen en dan verhuizen naar een woonhuis waar er een plekje is voor een kind en een hond.

Gepubliceerd: 14 april 2022

Dat is hoe de meeste jongeren naar de toekomst kijken. Dat een jong gezin met een kindje perfect kan functioneren in een appartement? Dat wordt vaak vergeten.

In een appartement zijn er geen gevaarlijke trappen en heeft u alles bij de hand. U bent zo bij uw kindje als er iets is. Een babyfoon is niet altijd nodig, maar het is natuurlijk wel fijn als u uw kindje altijd in de gaten kan houden. De isolatie in een appartement is meestal heel goed, want u zit als het ware ingepakt tussen de onderburen, de bovenburen en de andere buren. En met een gelukje geniet u ook nog eens van een fantastisch uitzicht!

De auto is wat verder

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen verbonden aan het leven met een kindje in een appartement. Zo moet u wat verder wandelen naar de auto en de openbare weg. Dat betekent dat u niet zo eenvoudig spullen verplaatst en misschien wel een aantal keren de tocht van enkele minuten moet ondernemen. Met een kindje is dat niet zo praktisch. Ook de kans dat bijvoorbeeld vuilnis wat langer blijft staan, is groter.

Het appartement moet voldoende slaapkamers hebben

Als u kindje nog klein is, kan je kiezen voor een cosleeper. Dat kunt u gewoon bevestigen aan uw bed. Handig, maar het is natuurlijk geen permanente oplossing. Als uw kindje ongeveer zes maanden oud is, moet het toch een eigen ledikant krijgen. U kunt zo'n ledikant in uw slaapkamer plaatsen, maar het is toch aan te raden om je kindje zo snel mogelijk een eigen kamer te geven.

Geen tuin? Geen probleem!

Het is ongelofelijk aangenaam om bij goed weer met je kindje buiten te kunnen vertoeven, dat vindt uwkleintje enorm fijn. Hebt u geen tuin? Daar zijn oplossingen voor. Zo kunt u naar het park wandelen en er het speelplein verkennen. Er zijn ook appartementsgebouwen met een gemeenschappelijke tuin. U kunt er niet zomaar speeltoestellen in de grond verankeren, maar het plaatsen van bijvoorbeeld een babyschommel met een standaard is over het algemeen wel toegestaan.

Slim omgaan met de opbergruimte

Zo'n kleintje heeft toch best wel veel spulletjes nodig, terwijl een appartement vaak wat minder opbergruimte heeft. Ook dat is niet onoverkomelijk. U dient er vooral goed op te letten dat uwoude spullen, zoals kleding waar uw kindje intussen niet meer in past, tijdig van de hand doet. Daarnaast moet u een beetje creatief omspringen met de ruimte die u wel hebt. Slim opbergen is de boodschap. Bedden met ingebouwde laden maken bijvoorbeeld handig gebruik van de beschikbare vloerruimte die anders verloren zou gaan.

Een appartement met een baby kan perfect werken

Met een kindje in een appartement wonen, heeft met andere woorden zowel voordelen als nadelen. Sommige mensen vinden het knus en gezellig en genieten vooral van de voordelen van een appartement. Andere mensen kunnen echt niet met een kindje in een appartement wonen en missen een tuin en opbergruimte. Het is vooral afhankelijk van wat voor u en uw kindje werkt. En kindjes zijn doorgaans helemaal (nog) niet zo moeilijk.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.