Het inrichten van een kleine kinderkamer

De kleinste slaapkamer in het huist is vaak voor het jongste kind. De oudere kinderen hebben logischerwijs meer ruimte nodig en de kleinste slaapkamer is dan ideaal voor baby’s kleuters of peuters.

Gepubliceerd: 05 juli 2016

Maar zelfs de jongste wordt ouder en wordt op een gegeven moment te groot voor de slaapkamer. Het inrichten van deze kamer wordt dan zeer belangrijk, want zij willen ook spelen of hun huiswerk doen. Hier zijn een aantal tips om de kleinste kinderkamer in te richten

Een goed bed is een goede nachtrust!

Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het inrichten van een kinderkamer is uiteraard het kinderbed. Het is belangrijk dat jouw kind goed slaapt en uitgerust wakker wordt. Het bed moet dus groot en veilig genoeg zijn. Het bed neemt hierdoor veel ruimte in, maar er zijn verschillende mogelijkheden met bedden om extra ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een kinder stapelbed of een hoogslaper met bureau.

De kleur en de vloer creëren een ruimtelijk gevoel
Om de kinderkamer een ruimtelijk gevoel te geven zijn de kleur van de wanden en het plafond zeer belangrijk. Een kleur die een ruimte groter en lichter laat lijken helpen hier bijvoorbeeld mee. Mochten de muren en het plafond van de kinderkamer een neutrale kleur hebben, dan is de tip om andere felle kleuren te gebruiken bij andere onderdelen in de kamer.

Een andere manier om een kamer ruimtelijker te laten lijken is door de vloer een mooie en kleurrijk kleed te geven. Hierdoor gaat de aandacht uit naar het kleed en minder naar de rest van de kamer. Daarnaast is het ook goed om de vloer goed opgeruimd te houden. Een rommelige vloer geeft een druk gevoel in de kamer waardoor deze meteen een stuk kleiner oogt.

Natuurlijk daglicht geeft energie

Bij het inrichten van de kinderkamer moet ook rekening gehouden worden met het natuurlijk daglicht dat naar binnen komt. Natuurlijk daglicht geeft veel meer energie en is gezonder dat kunstlicht. Een van de manieren om veel daglicht naar binnen te krijgen is door te zorgen dat er voldoende ramen in de kamer zijn. Als de kamer zich op de bovenste verdieping van het huis bevindt is een lichtkoepel kopen ook een optie. Hiermee komt voldoende daglicht binnen waardoor de kinderen meer energie krijgen, zich beter kunnen concentreren en productiever zijn tijdens het huiswerk maken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.