Zo kan je het beste een klein appartement inrichten

In grote steden blijven de huizenprijzen nog steeds stijgen. Hierdoor is het voor veel starters helaas onrealistisch om een huis te kopen.

Gepubliceerd: 05 juli 2019

Omdat de huurprijzen tegenwoordig dusdanig hoog zijn is het vaak ook niet mogelijk om een huis te huren. Op dat moment is het kopen of huren van een appartement de beste optie. In de stad vind je vaak kleine, compacte appartementen. Als je eenmaal het geluk hebt dat je een leuk appartement hebt gevonden, moet je deze nog helemaal naar je eigen smaak inrichten. In dit artikel geven we je een aantal tips om een klein appartement zo efficiënt mogelijk in te richten.

Kies de geschikte verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect in elke ruimte. De verlichting bepaalt grotendeels de sfeer in een ruimte. Je maakt een ruimte overzichtelijk door donkere hoekjes te vermijden. Zorg er dus voor dat elke plek in de ruimte verlicht is. Dit doe je door op verschillende plekken verlichting te plaatsen. Wil je meer sfeer creëren? Gebruik dan geel, warm licht. Tevens is het belangrijk om kleine objecten te gebruiken, dus ook kleine lampen. Inbouwspotjes of ledverlichting zijn in een kleine ruimte ideaal. Het nadeel aan inbouwspotjes is dat als je deze mooi wil verwerken in je appartement je ze in de muur of plafond moet plaatsen. De ledverlichting plaats je met behulp van een LED strip profiel waardoor je deze nergens in hoeft te plaatsen.

Laat meubels op maat maken

Het kan zijn dat je eigenlijk geen plek hebt voor een eetkamertafel. Een praktische oplossing is dan het op maat laten maken van een tafel zodat deze bijvoorbeeld tussen twee muren past. Ook is het tegenwoordig mogelijk om tafels te kopen die je kan inklappen. Wanneer je de tafel niet meer nodig hebt, kan je deze inklappen zodat de ruimte weer vrij is.
Naast een tafel op maat kan je uiteraard ook andere producten op maat laten maken of zelf maken. Hoekjes in je woning zijn vaak erg nutteloos en kunnen worden opgevuld met een kastje op maat.

Richt de ruimte praktisch in

Elke woning heeft basis meubels nodig die je dagelijks gebruikt. Een bank, een eettafel en een tv zijn meubels die in elke woning voorkomen. Wanneer je geen overige meubels nodig hebt, probeer deze dan ook zo min mogelijk te kopen. Meerdere kleine meubels kunnen een ruimte erg onoverzichtelijk maken waardoor deze kleiner oogt. Probeer de ruimte die je hebt dan ook te benutten, onder een trap heb je bijvoorbeeld opbergruimte. Daarnaast kan je ook beter kiezen voor gesloten kastjes dan open kastjes of glazen deurtjes.

Gebruik niet alleen de grond, hang ook dingen op

Je bent snel geneigd om meubels te kopen die op de grond komen te staan. Maar ook de muren kan je benutten, al helemaal wanneer je een hoog plafond hebt. Een plankje aan de muur kan al een erg praktische functie hebben.

Kies voor rustige kleuren

Kleurgebruik heeft erg veel effect in een ruimte. Een donkere kleur doet een ruimte kleiner lijken. Een lichte kleur geeft meer een open gevoel waardoor de ruimte groter aanvoelt. Wanneer je een klein appartement hebt kan je dus het beste kiezen voor lichte rustige kleuren die bij elkaar passen. Zo lijkt het één geheel en oogt het rustig en overzichtelijk. Precies wat je nodig hebt in een klein appartement.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.