Vijf veelgemaakte fouten bij het inrichten van een appartement

Een appartement is vrij klein, dus makkelijk in te richten. Toch? Dat is niet altijd waar.

Gepubliceerd: 06 april 2017

Er zijn namelijk behoorlijk wat mensen die fouten maken bij de inrichting van hun appartement. Fouten waardoor het appartement er niet optimaal uitziet - of nog erger: die de inrichting totaal bederven. Deze 5 fouten worden wel erg vaak gemaakt en ze maken het inrichten van een appartement een stuk lastiger!

1. Te grote meubels

In een appartement passen meestal niet zoveel meubels als in een woonhuis. Het is dus ook niet realistisch om er hetzelfde formaat meubels in te persen. Vaak is het veel mooier om te kiezen voor een knusse two-seat in plaats van een brede drie-zits sofa. Dat geldt ook voor de salontafel, die vaak veel te overheersend aanwezig. Heb jij al eens overwogen om de salontafel te vervangen voor bijzettafels? Die zijn niet alleen kleiner en eleganter, maar ook nog eens super hip als salontafel!

2. Teveel meubels

Grenzend aan het probleem van te grote meubels: veel mensen proberen veel te veel meubels in hun appartement te proppen. In dit geval geldt echt de regel ‘less is more’. Door minder meubels te gebruiken lijkt het appartement een stuk ruimer en lichter. Erg fijn voor de sfeer dus! Kijk nog eens kritisch of je echt al die kasten nodig hebt. Is het niet praktischer om de inhoud in de berging te zetten of gewoon weg te doen?

3. Te felle kleuren

Een beetje kleur is wel gezellig natuurlijk. Maar dat geldt niet meer als je overdrijft. Zelfs in een retro appartement moet je oppassen met te veel felle kleuren. Dit geeft een overweldigend effect, het maakt je onrustig en het laat de ruimte kleiner lijken. Kies liever niet voor felle kleuren. Wil je toch een felle kleur, kies dan een lichte kleur als basis en kies één felle hoofdkleur voor de felle accenten.

4. Teveel accessoires

Je bent dol op accessoires. Dus liggen er overal schapenvachtjes, staan er schaaltjes met kaarsen en heb je prachtige schelpen op je kastjes gedrapeerd. Heel leuk en mooi, maar ook hier geldt dat het snel overheersend is. Kies dus je accessoires met mate! Het is ook super leuk om elke maand je accessoires te wisselen, zodat je toch telkens een andere sfeer krijgt. Sla de accessoires die je niet nodig hebt op in je berging of op een andere plek waar ze niet in de weg staan.

5. Te weinig gebruik van je ruimte

Dit klinkt best raar toch? Je hébt toch maar weinig ruimte in een appartement? Ja, maar daar schuilt juist een valkuil in. Je kunt namelijk je ruimte wél heel efficiënt gebruiken! Er zijn allerlei leuke en praktische ideeën om kleine ruimtes in te richten. Veel ruimte wordt gewoon over het hoofd gezien, terwijl die wel heel veel gebruiksgemak kan opleveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keukentafel die je kunt opklappen tegen de muur?

Je appartement is helemaal niet zo moeilijk in te richten, maar je moet wel even goed nadenken over de items die je in huis haalt. Zo kan het voordelig zijn om eerst wat inspiratie op te doen en eens praktisch na te denken welke meubels je in huis wilt. Misschien is die enorme tv of die lange knaloranje loungebank toch een beetje te gek in jouw bescheiden appartementje?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.