De woonkamer van je appartement sfeervol inrichten

De woonkamer is de ruimte in je appartement waar je waarschijnlijk het vaakst komt. Belangrijk is dus dat deze ruimte sfeervol is ingericht en je je hier volledig op je gemak voelt.

Gepubliceerd: 13 september 2017

In dit artikel vind je verschillende tips om je woonkamer zo fijn mogelijk in te richten.

Kiezen voor een bank

Een bank is misschien wel het grootste item voor in je woonkamer. Kies deze dan ook zorgvuldig uit. Alhoewel webwinkels volstaan met verschillende soorten bankstellen, is het beter om echt in de winkel te gaan kijken. Een bank moet er natuurlijk niet alleen mooi uitzien, hij moet ook nog eens lekker zitten. Meet voor je de bank aanschaft ook nog eens je woonkamer goed op, zodat het bankstel niet te groot of klein zal uitvallen.

De juiste raamdecoratie

Nu je een bankstel hebt, is het belangrijk om je raamdecoratie daarop af te stemmen. Het kan soms wat langer duren voor een bankstel of raamdecoratie wordt geleverd. Wanneer je deze onderdelen dus als eerste bestelt, verkort je de wachttijd voor jezelf. Raamdecoratie heeft grote invloed op de sfeer van je interieur. Is de ruimte wat kleiner? Kies dan voor effen gordijnen. Door een drukke print te kiezen verklein je de ruimte nog meer. Effen raamdecoratie heeft het tegenovergestelde effect. Doe inspiratie op voor de juiste raamdecoratie in jouw woonkamer via DakraamShop.

Een kleur op de muur

Met een bankstel en raamdecoratie staat er al een deel van je interieur. De kleur op de muur kan je hier nu gemakkelijk op afstemmen. Ga voor een contrasterende kleur wanneer je bank en gordijnen dezelfde tint hebben of blijf juist in dezelfde sfeer. Het is belangrijk om eerst de raamdecoratie te kiezen, het is waarschijnlijker dat je een muur overschildert dan dat je andere raamdecoratie kiest. Kies een juiste combinatie tussen de gordijnen, vloer en de kleur op de muur voor een fijne sfeer.

Overige meubelen kiezen

Nu resteert nog het kiezen van een eettafel, tv-meubel, salontafel en eventueel een kast voor in de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om dit in dezelfde stijl te doen om de sfeer door de hele woonkamer terug te laten komen. Natuurlijk staat het je ook vrij om alle meubelen in andere sferen te kiezen. Eén stijl terug laten komen zorgt voor eenheid en rust. Meerdere soorten meubels zorgt voor een speelse en gezellige uitstraling.

Woonaccessoires om de ruimte af te maken

Wanneer al je meubels staan is het tijd om de ruimte te gaan stylen met woonaccessoires. Een vloerkleed in de woonkamer zorgt voor ontzettend veel sfeer. Let goed op de afmetingen van het vloerkleed. Deze stem je af op de afmetingen van de bank. Plak voor je een kleed uitkiest de afmetingen af op de vloer. Zo zie je direct of jouw kleed goed zal gaan passen qua formaat. Verder kun je de woonkamer van je appartement sfeervol inrichten met planten, schilderijen en gezellige kaarsen. Maak in ieder geval gebruik van de kracht van drie, ga voor maximaal drie kleuren, drie patronen en drie vormen. Op deze manier voorkom je een kleurencircus.

De juiste eettafel kiezen

Eerder vond je op appartementeigenaar.nl een artikel over het kiezen van de juiste eettafel. Ook voor een eettafel geldt: je moet er in een woonwinkel aan zitten. Voor welke vorm je ook kiest, zorg ervoor dat de eettafel niet te groot is en goed past in de ruimte die je bezit. Ook de eettafel kan je met tape op de grond uittekenen, met name met een ronde eettafel is dat heel erg handig om te zien hoe groot een tafel uit kan vallen.

Hoe stem jij het interieur van jouw woonkamer af op elkaar en hoe zorg jij ervoor dat alles samenkomt tot een sfeervol geheel?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.