Flats Urkerweg weer toekomstbestendig

Vier beeldbepalende flats aan de Urkerweg waren toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. De flats krijgen een all electric concept, wat betekent dat de volledige energievraag elektrisch wordt ingevuld. Triflex droeg hier aan bij.

Geplaatst door: Triflex BV
Vier beeldbepalende flats aan de Urkerweg in Emmeloord waren toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. De flats krijgen een all electric concept, wat betekent dat de volledige energievraag elektrisch wordt ingevuld. Duurzaamheid en een lange technische levensduur speelden een grote rol, daar droeg Triflex aan bij.
  De uitdaging

Eisen van opdrachtgever Talen Vastgoedonderhoud waren duurzaamheid en een lange technische levensduur. De flats waren toe aan groot onderhoud en moesten verduurzaamd worden voor de komende 50 jaar. Daarnaast moest de uitstraling passen bij de rest van de bebouwing in de Noordoostpolder.

De oplossing

De constructie onder de tegels van de galerijen is afgedicht met een Triflex ProTect membraan. Dit afdichtingsmembraan, op basis van PMMA, verkleeft zich volledig aan de ondergrond, waarbij alle rand- en gevelaansluitingen, dilataties en detailleringen worden geïntegreerd in het systeem.

De trappen van de flats zijn afgewerkt met het Triflex TSS systeem, 3 laags. Dit systeem is bestand tegen intensief gebruik. Het systeem is ook op basis van PMMA en kent een hele snelle uitharding, waardoor de overlast voor de aanwezige bewoners tot een minimum wordt beperkt.

Het proces
De vier flats zijn achtereenvolgend aangepakt in de renovatie. Triflex was onderdeel van het geheel, dit was bij iedere flat een repeterend proces. Applicateur Neston Betonconservering B.V. heeft de Triflex producten en systemen vakkundig aangebracht.

Het resultaat

Alle vier de flats zijn duurzaam beschermd en toekomstbestendig. Ze kunnen de komende 50 jaar zeker weer vooruit! Zowel de opdrachtgever als de aannemer is tevreden.

Meer weten over dit project? Download de casestudy!

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.