Lounge meubelen, populairder dan ooit

Een loungeset staat mooi in je tuin, zit lekker en is in aanschaf relatief goedkoop.

Gepubliceerd: 20 april 2017

Het is dan ook niet verwonderlijk dat lounge, zit- en diningsets de meest verkochte tuinmeubelen zijn van de laatste jaren. Een van de grote voordelen van lounge meubelen is dat ze in losse elementen te verkrijgen zijn, zodat je ieder gewenste combinatie zelf kan samenstellen. Zo kan je zelfs op een balkon of dakterras een fijne loungeplek maken zonder dat je meteen vast zit aan een grote set. Wat we ook steeds vaker gaan zien zijn diningsets in loungestijl. In de stoelen, je kan ze eigenlijk net geen fauteuils noemen, zit je iets rechter, maar stukken comfortabeler dan op een gewone tuinstoel. Omdat je niet zo diep wegzakt als op een loungebank genieten deze soort buitenmeubelen vaak de voorkeur bij ouderen en mensen die moeite hebben met het opstaan uit een lage diepe zitplaats.

Duurzame makkelijke meubelen voor buiten

De afgelopen jaren hebben de ontwerpers van tuinmeubelen ontzettend hun best gedaan om duurzaamheid in hun materialen te brengen. Een gewone tuinset van klapstoelen kan je in de winter vrij compact opbergen. Met loungesets wordt dat wat moeilijker. De onderdelen van lichtgewicht sets, zoal aluminium met wicker, zou je in de garage of een tuinhuis op elkaar kunnen stapelen of aan de dakbalken in stroppen kunnen hangen, maar dat gaat niet met een teaken of steigerhouten set. Om die reden zijn de overtrekken van de kussens zo ontworpen dat water er meteen afrolt en er zich zo goed als geen vuil aan kan hechten. Dat heeft als voordeel dat je de kussens van je tuinmeubelen veel langer buiten kan laten liggen en alleen in de winter moet beschermen. In koud nat weer zal er toch onwillekeurig vocht aan blijven hangen en in combinatie met vorst vriezen ze dan toch kapot. Met een afdekhoes kom je echter een heel eind en kan je ze twaalf maanden rond buiten laten liggen. Steiger- en teakhout worden door verwering alleen maar mooier. Het ene is hardhout wat met af en toe een in de olie gedrenkte lap goed bij te houden is en steigerhout is al uitgewerkt, daar kan sowieso weinig mee gebeuren.

Breng design in je tuin

Het maakt een dag en nacht verschil voor je tuin of je een gewone tuin- of een loungeset hebt staan. Niet alleen voor het comfort wat je er zelf van hebt, maar een loungehoek is tevens een echte blikvanger. Een gewone tuinset is, wanneer je het goed bekijkt, niet echt een verrijking voor de aanblik van je tuin. Met loungemeubelen is dat anders. Met een loungeset creëer je een rustpunt dat uitnodigend werkt. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat lougesets populairder dan ooit zijn. Je brengt als het ware de gezellige sfeer van je interieur naar exterieur. Met zorgvuldig gekozen lounge meubelen zal je merken dat je veel meer tijd in de tuin doorbrengt als dat je voorheen deed.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.