..........
shadow_fix

Lounge meubelen, populairder dan ooit

Een loungeset staat mooi in je tuin, zit lekker en is in aanschaf relatief goedkoop.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat lounge, zit- en diningsets de meest verkochte tuinmeubelen zijn van de laatste jaren. Een van de grote voordelen van lounge meubelen is dat ze in losse elementen te verkrijgen zijn, zodat je ieder gewenste combinatie zelf kan samenstellen. Zo kan je zelfs op een balkon of dakterras een fijne loungeplek maken zonder dat je meteen vast zit aan een grote set. Wat we ook steeds vaker gaan zien zijn diningsets in loungestijl. In de stoelen, je kan ze eigenlijk net geen fauteuils noemen, zit je iets rechter, maar stukken comfortabeler dan op een gewone tuinstoel. Omdat je niet zo diep wegzakt als op een loungebank genieten deze soort buitenmeubelen vaak de voorkeur bij ouderen en mensen die moeite hebben met het opstaan uit een lage diepe zitplaats.

Duurzame makkelijke meubelen voor buiten

De afgelopen jaren hebben de ontwerpers van tuinmeubelen ontzettend hun best gedaan om duurzaamheid in hun materialen te brengen. Een gewone tuinset van klapstoelen kan je in de winter vrij compact opbergen. Met loungesets wordt dat wat moeilijker. De onderdelen van lichtgewicht sets, zoal aluminium met wicker, zou je in de garage of een tuinhuis op elkaar kunnen stapelen of aan de dakbalken in stroppen kunnen hangen, maar dat gaat niet met een teaken of steigerhouten set. Om die reden zijn de overtrekken van de kussens zo ontworpen dat water er meteen afrolt en er zich zo goed als geen vuil aan kan hechten. Dat heeft als voordeel dat je de kussens van je tuinmeubelen veel langer buiten kan laten liggen en alleen in de winter moet beschermen. In koud nat weer zal er toch onwillekeurig vocht aan blijven hangen en in combinatie met vorst vriezen ze dan toch kapot. Met een afdekhoes kom je echter een heel eind en kan je ze twaalf maanden rond buiten laten liggen. Steiger- en teakhout worden door verwering alleen maar mooier. Het ene is hardhout wat met af en toe een in de olie gedrenkte lap goed bij te houden is en steigerhout is al uitgewerkt, daar kan sowieso weinig mee gebeuren.

Breng design in je tuin

Het maakt een dag en nacht verschil voor je tuin of je een gewone tuin- of een loungeset hebt staan. Niet alleen voor het comfort wat je er zelf van hebt, maar een loungehoek is tevens een echte blikvanger. Een gewone tuinset is, wanneer je het goed bekijkt, niet echt een verrijking voor de aanblik van je tuin. Met loungemeubelen is dat anders. Met een loungeset creëer je een rustpunt dat uitnodigend werkt. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat lougesets populairder dan ooit zijn. Je brengt als het ware de gezellige sfeer van je interieur naar exterieur. Met zorgvuldig gekozen lounge meubelen zal je merken dat je veel meer tijd in de tuin doorbrengt als dat je voorheen deed.

 • De woonkamer van je appartement sfeervol inrichten

  meubilair

  De woonkamer is de ruimte in je appartement waar je waarschijnlijk het vaakst komt. Belangrijk is dus dat deze ruimte sfeervol is ingericht en je je hier volledig op je gemak voelt.

 • Loungen op je dakterras: 4 tips!

  balkon

  De dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien.

 • Meubel een antiek-effect geven

  meubilair

  Antieke meubels zijn charmant en kunnen ware eyecatchers zijn in je interieur. Nadeel van zo'n antiek stuk is natuurlijk de prijs. Maar als je de techniek weet, kun je zowel oude als nieuwe meubels voordelig een antieke look geven.

 • Houten meubel stap voor stap behandelen

  meubilair

  Een houten meubel is een prachtige blikvanger in een interieur. Toch kan na verloop van tijd de glorie van het houten meubelstuk afnemen. Je kunt dan eenvoudig je houten meubel zijn glans teruggeven door de volgende stappen te doorlopen.

 • Zelf je meubel een oude look geven

  meubilair

  Met verschillende verftechnieken kun je je oude meubels een mooie make-over geven. Dus pak dat oude kastje uit de schuur en ga aan de slag met deze uitleg waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je die mooie verweerde look krijgt.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam