TV-wand plaatsen: heeft u toestemming nodig?

U bent net de trotse eigenaar van een nieuw appartement en u wilt graag een sfeervolle aanpassing doen.

Gepubliceerd: 09 april 2022

U mag in principe alles met uw woning doen, maar hoe zit het met grote veranderingen, zoals het plaatsen van een tv wand met haard? Dit is een sfeervolle aanvulling op een woning: u kiest voor een wand met een ingebouwde tv met daaronder een haard. Het is het goed om te weten wat de regels zijn wanneer u lid bent van de VvE en of u dit zomaar mag doen. Hier leest u alles wat u moet weten.

De rol van de VvE

Een houtkachel of één van de vele beschikbare sfeerhaarden plaatsen: er zijn volop mogelijkheden in het plaatsen van een rookkanaal in uw woning. Met het kopen van een appartement bent u automatisch ook lid geworden van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en dit betekent dat u samen met de andere leden zorg draagt voor de gemeenschappelijke delen van een appartementencomplex. Ook delen van uw woning kunnen onderdeel zijn van de gemeenschappelijke delen. In de akte van de splitsing en het splitsingsreglement staat aangegeven wat tot de gemeenschappelijke delen behoort. Controleer dit daarom van tevoren en maak op basis daarvan een beslissing.

Wanneer moet u toestemming vragen?

Moet u grote aanpassingen doen voor het plaatsen van een tv wand met haard, dan is de kans groot dat u eerst toestemming moet vragen aan de VvE. U kunt veel narigheid voorkomen door tijdens de VvE vergadering toestemming te vragen van de andere leden. Of u toestemming moet vragen, is afhankelijk van het type woning. Bij een benedenwoning of bovenwoning is er vaak toestemming nodig van mede-eigenaren voor het doen van aanpassingen aan de gemeenschappelijke delen. U doet er goed aan om dit eerst na te vragen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.