Uw appartement binnen handbereik met Van Lanschot

Heeft u een appartement op het oog en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, maar ziet u door de bomen het bos niet meer in de veranderende huizenmarkt?

Gepubliceerd: 13 oktober 2022

Uw appartement binnen handbereik met Van Lanschot

Investeren in een appartement

Er zijn een aantal redenen te bedenken die u doen beslissen om op korte of lange termijn een appartement te kopen. De belangrijkste is dan toch wel dat een appartement bezitten, naast erin wonen, een goede investering is. Natuurlijk spelen er dan een aantal variabelen mee, zoals de hoogte van de hypotheekrente en de spanningen op de huizenmarkt. Maar de algemene tendens is dat woningen zoals appartementen in waarde stijgen, al fluctueert deze stijgende lijn in de loop der jaren. Dan is er ook nog de vraag of u er uw hoofdverblijf zult hebben of dat de woning een andere bestemming krijgt, bijvoorbeeld verhuur. Als u niet veel eisen stelt aan de binnenruimte, omdat u bijvoorbeeld alleen bent, dan is een appartement ideaal.

<Van Lanschot hypotheek berekenen

Een andere belangrijke reden is de relatief lage kostprijs van een appartement, in verhouding tot een reguliere woning. Direct weten wat u met uw inkomen en vermogen kunt doen met betrekking tot het kopen van een appartement? Met een Van Lanschot hypotheek en het vooraf berekende hypotheekbedrag weet u precies waar u aan toe bent. Gaat u met uw partner het appartement bewonen? Dan wordt het tweede inkomen en vermogen er bij berekend, indien gewenst. Bedenk, wanneer u na verloop van tijd kiest voor een andere woning, dat een appartement sneller is verkocht dan een gewoon huis. Er is immers meer vraag naar wat kleinere woningen met uitstekende voorzieningen.

Voorzieningen op loopafstand

De meeste appartementen zijn prima geschikt om met twee personen bewoond te worden. U en uw partner genieten dan van voornoemde voorzieningen die dichtbij gelegen zijn. Restaurants, shoppingcenters en vrijetijdsvoorzieningen zijn vaak op loopafstand bereikbaar. De situering van de meeste appartementen is in de stadscentra of juist aan de rand van de stad. Het is fijn om de mogelijkheid te hebben de auto te laten staan. Dit scheelt enorm in de kosten. Over kosten gesproken, het leven in een kleinere woning betekent ook een flinke besparing in de energiekosten. En die besparing is anno 2022 plots noodzaak geworden, wilt u nog enigszins grip houden op de kosten.

<Vereniging van eigenaren

Kijkt u ook even naar de verplichte deelname van de vereniging van eigenaren (VvE). Alle zaken die van gemeenschappelijk belang zijn voor de bewoners van het appartementencomplex worden via deze rechtspersoon behartigd. Als eigenaar heeft u uiteraard stemrecht. De uiteindelijke beslissingen hangen af van een meerderheid van stemmen. Overleg vindt vanzelfsprekend plaats in een democratische sfeer. Het is van belang dat u dus op goede voet staat met uw buren en de andere bewoners.

<Een goed advies is het halve werk

Heeft u een appartement op het oog en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, maar ziet u door de bomen het bos niet meer in de veranderende huizenmarkt? Van Lanschot neemt met u alle mogelijkheden door en adviseert u wat in uw situatie het beste is. Voor op korte termijn, maar zeker ook voor de toekomst.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.