Uw bestaande poort automatiseren

Poort automatisatie, dat is waar we bij Bertu Toegangstechniek goed in zijn. Op zowel nieuwe als gebruikte draaipoorten kunnen wij deze automatisering toepassen.

Geplaatst door: BERTU Toegangstechniek

‎Middels het plaatsen van motoren op de poortvleugels van een draaipoort wordt het handbediend openen overbodig. De motoren zorgen ervoor dat uw poort geautomatiseerd opent en sluit. Wij leveren verschillende montage oplossingen en kunnen op die manier altijd aan uw wensen voldoen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bovengrondse automatisering of ondergrondse automatisering.

Wanneer u kiest voor bovengrondse automatisering dan zijn er in feite twee mogelijkheden. U kunt dan kiezen uit lineaire motoren of knikarm motoren. Om een juiste keuze te maken is het belangrijk om te weten wat de diameter van een paal of poer is, en bijvoorbeeld het soort scharnier dat gebruikt is op de plaats waar de vleugels hangen. Weet u niet zeker welke motoren u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag eerlijk advies.

Lineaire motor


Een aandrijving die over het algemeen veel gebruikt wordt bij een draaipoort is de lineaire motor. De lineaire aandrijving wordt gemonteerd aan de achterkant van de palen van de poort (staanders), dus niet de straatkant.

Doordat het een opbouw motor betreft, is de plaatsing van zo’n motor duidelijk zichtbaar.

U kunt kiezen voor een constructie met lineaire motoren als u bijvoorbeeld een metalen of houten draaipoort heeft waarbij de afstand tussen het draaipunt van de poort en het montagevlak niet te groot is. Bij gemetselde kolommen is dit vaak wel het geval en wordt er gebruik gemaakt van een knikarm constructie.

 

Knikarm motor


Zoals hierboven is aangegeven wordt een knikarm motor doorgaans toegepast bij constructies met gemetselde kolommen. Een knikarm heeft een grotere reikwijdte ten opzichte van een lineaire motor. Heeft u een draaipoort waarbij de afstand tussen het montagevlak en het draaipunt relatief groot is, dan kan een knikarm motor voor u de juiste oplossing zijn.

Middels deze techniek zal er aan de binnenzijde van de kolom een motor bevestigd worden. Deze wordt dan via een knikarm aan de poort gemonteerd.

https://bertu-toegangstechniek.nl/offerte-aanvragen

Bedrijvengids Geplaatst door
BERTU Toegangstechniek

BERTU Toegangstechniek

Spoorbos 14, 7543 GH  Enschede

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.