Vergunning aanvragen bij balkonbeglazing

Wie voor balkonbeglazing kiest, krijgt te maken met regelgeving vanuit de gemeente, de VvE en vaak ook de met de wensen van de architect. Om klanten hierin te ontzorgen helpt Metalura bij de omgevingsaanvraag.

Geplaatst door: Metalura

Wie voor balkonbeglazing kiest, krijgt te maken met regelgeving vanuit de gemeente, de VvE en vaak ook de met de wensen van de architect. Om klanten hierin te ontzorgen helpt Metalura bij de omgevingsaanvraag. Sharona van Metalura: “We bieden deze service tot grote tevredenheid van onze klanten al jaren aan.”

Omgevingsvergunning
Sharona regelt alles voor de omgevingsvergunningen, de eventuele benodigde constructieberekeningen en het contact met de VvE en de architect. “Als iemand geïnteresseerd is in balkonglas, komt de projectadviseur eerst bij de mensen thuis om de wensen te bespreken. Dan legt hij ook - stap voor stap - alles uit over het vergunningsproces.” Als de klant dan akkoord geeft, verwerkt de backoffice salesmedewerker de order. Dan krijgt Sharona de informatie door dat er een vergunning moet worden aangevraagd en gaat ze aan de slag. Aan de order wordt er binnen Metalura dan nog niet verder gewerkt. Sharona onderhoudt het contact met de gemeente over de vergunning, waarbij deze in het beste geval natuurlijk wordt vergund. Ze brengt dan de klant op de hoogte en wordt de order bij Metalura ingepland en in gang gezet.

Gegevens
Sharona verzamelt eerst alle informatie over het project die voorhanden is bij elkaar. “Ik kijk of we al eerder op een locatie balkonbeglazing hebben geplaatst en een vergunning hebben aangevraagd of dat het nieuw is. We bereiden de omgevingsvergunning aanvraag voor en die dienen we in bij de gemeente. Daarnaast houden we hierover het contact met de gemeente en zorgen dat alles qua aanvullende informatie in orde is.”

Beslissing
De gemeente heeft wettelijk gezien acht weken de tijd om een beslissing te nemen, dat kan wettelijk nog met zes weken worden uitgesteld. Soms wordt de periode ook nog gepauzeerd als er aanvullende gegevens moeten worden ingeleverd. “Per opdracht is het verschillend, maar gemiddeld is alles tussen de acht en twaalf weken wel rond”, licht Sharona toe. “Het leukste aan mijn werk is natuurlijk het op de hoogte brengen van de klant dat we over kunnen gaan tot het realiseren van de balkonbeglazing, als de vergunning daadwerkelijk vergund is.”

Het gebeurt heel weinig dat de gemeente een vergunning niet vergund. “Als dat dan toch gebeurt, is het belangrijk om te weten wat de daadwerkelijke reden daarvoor is. Als welstand bijvoorbeeld niet akkoord gaat, overleggen we met de klant of er andere mogelijkheden zijn.”

Wetgeving
Bij het plaatsen van balkonbeglazing is er altijd toestemming van de VvE nodig en gaat het om een nieuwbouwproject dan is ook goedkeuring van de architect een vereiste. Voor nieuwbouwprojecten stelt Metalura standaard een constructieberekening op zodat de VvE en de architect weten dat de plaatsing van balkonglas veilig is.

Wilt u meer weten over de service van Metalura? Bezoek het Experience Center in Alblasserdam of maak een afspraak met een van de adviseurs bij Metalura.

 

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.