Verwarming installeren in uw appartement

Als eigenaar van een appartement bent u vaak zelf verantwoordelijk voor een goede werking van de cv ketel.

Gepubliceerd: 23 januari 2023

In de winter werkt de cv ketel het hardst

Als eigenaar van een appartement bent u zelf verantwoordelijk voor een goede werking van de cv ketel. Waar een huurder bij een kapotte ketel een beroep doet op de woningbouwvereniging, bent u rechtstreeks aangewezen op de installateur of het bedrijf waar u de ketel in onderhoud heeft. Vooral dit jaarlijkse onderhoud is erg belangrijk. Het werkt preventief tegen het vroegtijdig stuk gaan van de kostbare cv ketel. Het wil nog wel eens gebeuren dat mensen pas de installateur bellen wanneer de ketel het plots begeeft. Dit gebeurt met name in de winter, wanneer er na lange tijd weer veel van de ketel wordt gevraagd. Natuurlijk zit u er niet op te wachten dat u in de winter in de kou moet zitten, ook al is er een storingsdienst actief. Maar omdat er in de koude maanden veel storingen ineens plaatsvinden kunnen storingsdiensten niet altijd direct ter plaatse zijn. Maar wel vrijwel altijd binnen 24 uur.

Installatie verwarming

Misschien bent u zojuist verhuisd naar een appartement en bent u tevreden met uw woning. Toch is het goed om na te gaan hoe oud uw ketel is. In een tijd dat de gasprijs de lucht in is geschoten is het appartement verwarmen met een nieuwe, zuinige cv ketel geen gek idee. In vergelijking met tien jaar geleden is er een enorme inhaalslag geweest als het aankomt op het energiezuiniger maken van cv ketels. Een gasbesparing van 10% en een stroombesparing van maar liefst 70% is gemakkelijk haalbaar met een energielabel A tot A+ ketel. De installatie van verwarming is volgens dat gegeven interessant als u nog een relatief oude ketel heeft hangen.

Welke cv ketel past bij uw situatie

Bij het verwarmen van een appartement worden andere eisen gesteld aan de cv ketel dan wanneer er een vrijstaand huis in zijn geheel van warmte moet worden voorzien. Misschien heeft u alle kamers gelijkvloers en is de woonoppervlakte bescheiden in vergelijking met een vrijstaande woning. In een appartement heeft u waarschijnlijk mensen boven en onder u wonen die ook stoken. Warmte lekt niet zo snel weg. Goed advies inwinnen is ook in uw situatie belangrijk. En als u dan toch al in de materie duikt: deskundig advies inwinnen over duurzaam verwarmen en het laten installeren van hieraan gerelateerde toepassingen is extra besparend en ontziet het milieu.

Uw appartement is de plek waar u met uw dierbaren samenkomt en ontspant in een relaxte setting. Het leefklimaat moet aangenaam zijn, zonder dat u wakker hoeft te liggen of de energiekosten niet de pan uit zullen rijzen. Met een prima cv installatie én een jaarlijks onderhoudsmoment bent u verzekerd van een altijd warme en comfortabele woning.

Let erop dat de installateur wel alle certificaten heeft volgens de nieuwe gaswet

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.