Metaglas glazen prefab balkons

Transformatie kantoorcomplex Geinzicht door glazen prefab balkons van Metaglas.

Gepubliceerd: 05 september 2012

In Nieuwegein staat maar liefst 32% van de kantoren leeg. Veel van deze gebouwen worden dan ook herbestemd. Ook Geinzicht, een bestaand kantorencomplex op een zwaar geluidsbelaste locatie, wordt getransformeerd tot starterswoningen. Metaglas ontwikkelde voor dit gebouw volglazen prefabbalkons die aan de bestaande gevel worden 'gehangen' en die omgevingsgeluiden dempen.

Geinzicht ligt aan een drukke weg, op een zwaar geluidsbelaste locatie. Zonder aanpassingen aan de gevel zou het pand niet voldoen aan de regelgeving voor woningen. Er werd daarom gekozen voor prefab 'serre-achtige' uitbouwen die Metaglas speciaal voor dit project ontwikkelde. De stalen constructies, voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing, worden bij Metaglas in Tiel compleet gefabriceerd en in zijn geheel aan de gevel van Geinzicht bevestigd. De achterliggende woningen worden hierdoor een stuk stiller. Daarnaast worden voor de woningen op de bovenste terugliggende verdiepingen glazen balustrades geplaatst om ook daar geluidshinder te minimaliseren.

Meer informatie: www.metaglas.nl

Publicatiedatum: 5 september 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.