Cityroofs ziet kansen op het dak

Het nieuwe label Cityroofs introduceert zichzelf op Gevel 2010. Er is in Nederland 350.000.000 m2 ongebruikte ruimte op daken.

Gepubliceerd: 03 februari 2010

Cityroofs wil de verloren meters van daken gebruiken als oplossing voor de verstedelijking, klimaatverandering en milieuproblematiek.

Inspelen op ontwikkelingen en trends

Onze samenleving verstedelijkt. Het milieu verandert. De zoektocht naar duurzame energie rukt op. Allemaal ontwikkelingen die vragen om een drastische aanpak. Ook zijn er trends te herkennen zoals bedrijven en investeerders die nu al vragen om duurzame gebouwen voor een langere economische bestendigheid. Of mensen die willen wonen, werken en recreëren in een prettige en groene omgeving. Cityroofs speelt in op deze actuele ontwikkelingen en reikt oplossingen aan door de ruimte van daken hiervoor te benutten.

Onze dak- en geveloplossingen

Deze bestaan uit groendaken, waterretentiedaken, energiedaken, leefdaken en groene gevels.
De toepassing van deze daken of combinatie ervan heeft vele voordelen voor de stedelijke omgeving. Het zorgt onder andere voor duurzame waterafvoer, een verrijking van de biodiversiteit, een isolerend effect voor gebouwen, verminderde CO2 uitstoot en toegankelijke en aantrekkelijke buitenplaatsen in de steden.
Uniek is de ontwikkeling van Aquadyne, groene gevel platen, gemaakt van gerecycled plastic. Deze platen hebben een open structuur waardoor water goed geabsorbeerd wordt en de begroeiing zich vast kan zetten.

Samenwerking

Om uniek te kunnen zijn in zowel techniek als design werkt Cityroofs nauw samen met klanten en partners. Vrijheid van ontwerp is dan ook een van de belangrijkste kernwaarden. De leveranciers beschikken over gespecialiseerde en gepatenteerde systemen die tot een kwalitatief hoogstaand dakconcept worden gerealiseerd. Daarmee kunnen ze technische en milieuverbeterende garanties bieden die de opdrachtgever vraagt.
Cityroofs streeft naar een kostenbesparende manier van werken en is daarom voor opdrachtgevers één aanspreekpunt aan wie ze al hun gewenste dakoplossingen kunnen voorleggen. Cityroofs biedt een totaalpakket bestaande uit advies, planning, techniek, uitvoering, service en onderhoud.

Prijs en nominaties 2009

Cityroofs is door de internationale vakjury van Design Management Europe verkozen tot winnaar in de categorie ‘Design Strategy for Sustainability’. Een speciale Award waar de winnaar is gekozen uit de genomineerden van alle categorieën.
Cityroofs is tevens genomineerd voor de Awards:
- Dutch Design Award, De beste opdrachtgever
- Design Management Europe Award, First Time Design project

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.