IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

Een KOMO-gecertificeerd daksysteem voor o.a. gekleefde EPDM-dakbedekking.

Gepubliceerd: 10 februari 2012

Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe plat dak isolatieplaat van IsoBouw. Deze isolatieplaat met de naam PolyTopHR Flex verenigt volgens de verkoopleider van IsoBouw, de heer De Been, al het goede in één plaat. 'PolyTopHR Flex heeft een hoge drukvastheid van 100 kPa en is daardoor goed beloopbaar. Dankzij de toepassing van het grijze EPSHR- SE isolatiemateriaal isoleert PolyTopHR Flex 20 tot 30% beter. Dit betekent dat bij een dikte van slechts 110 mm eenvoudig de nieuwe Bouwbesluit-eis van Rc- 3,5 bereikt kan worden'.

Ook brandtechnisch is dit nieuwe isolatiemateriaal op het nieuwe Bouwbesluit voorbereid. Brandproeven tonen aan dat zelfs bij een staaldak PolyTopHR Flex een Eurobrandklasse B-s1-d0 behaalt. Ook aan overige brandeisen voor het platte dak, zoals vliegvuurbestendigheid en WBDBO, kan met de gebruikelijke details uitstekend voldaan worden.

PolyTopHR Flex is voorzien van een oranje gekeurde cacheerlaag. Dit is een extra sterk mineraal gecoat polyester-glasvlies waardoor PolyTopHR Flex bij vrijwel alle afdichtingsystemen toepasbaar is.

Met name van de markt van gekleefde systemen heeft IsoBouw hoge verwachtingen. PolyTopHR Flex is namelijk het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. Het systeem is uitvoerig getest op windbelasting met meerdere EPDM/lijmvarianten.

Volgens de heer De Been is PolyTopHR Flex uniek en op de plat dak markt meer dan een goed alternatief voor andere gebruikte isolatiesystemen. Ter onderbouwing noemt hij de volgende vier voorbeelden:
- 1. Meer toepassingsgemak: Dankzij de toepassing van EPSHR-SE behoren onze platen tot de meest dunne varianten in de markt.
- 2. Meer zekerheid: Met het 'KOMO-attest met productcertificaat' kunnen dakdekkers en opdrachtgevers erop vertrouwen dat PolyTopHR Flex op een verantwoorde manier toegepast kan worden in combinatie met losliggende, mechanische bevestigde en nu dus ook gekleefde dakbedekkingen.
- 3. De beste milieuscore: EPSHR-SE is 100% recyclebaar en heeft met een A+ milieu-beoordeling de beste score van alle vaak gebruikte isolatiematerialen (volgens British Research Establisment). 
- 4. Het vierde genoemde voorbeeld is de prijs- /kwaliteitverhouding. Zeker bij gekleefde EPDM-systemen is PolyTopHR Flex volgens IsoBouw de meest voordelige isolatieplaat.

PolyTopHR Flex is leverbaar vanaf een dikte van 50 mm in zowel vlakke platen als ook in een afschotsysteem.

Publicatiedatum: 8 februari 2012

Meer informatie: www.isobouw.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.