SKG geaccrediteerd voor certificatie balustrades

Nieuwe beoordelingsrichtlijn opgesteld voor daklichten en lichtstraten.

Gepubliceerd: 07 november 2012

Sinds 11 oktober 2012 is SKG door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor het attesteren en certificeren van balustrade- systemen. Na een uitgebreid onderzoek heeft de RvA vastgesteld dat SKG beschikt over de juiste competenties, werkmethoden en faciliteiten om deze certificatie-regeling in gebruik te mogen nemen. Beoordelingsrichtlijn BRL 4107 vormt de basis voor deze certificatie-regeling. Hierin staan alle eisen beschreven waaraan een balustrade dient te voldoen, alvorens hiervoor een SKG- KOMO attest of SKG-KOMO attest-met-productcertificaat afgegeven kan worden. SKG heeft de eerste twee SKG-KOMO attesten inmiddels afgegeven.

BRL 0105 voor daklichten en lichtstraten
SKG kan de branche vanaf heden ook bedienen van lichtkoepels, daklichten en lichtstraten aan de hand van de nieuwe BRL 0105 die ontwikkeld is voor het attesteren en certificeren van daklichten en lichtstraten.

Wat is accreditatie?
Omdat afnemers behoefte hebben aan zekerheid over de kwaliteit van geleverde producten of diensten, kan een leverancier zijn product of dienst laten beoordelen of testen door een laboratorium, inspectie- of certificatie-instelling als SKG. Deze beoordelende instelling verstrekt bij goed resultaat een conformiteitverklaring, zoals een rapport of certificaat. Het is daarom belangrijk dat deze conformiteitverklarende instelling competent is. Laboratoria die het accreditatielogo mogen voeren, hebben bewezen dat ze testen uitvoeren met een hoge mate van zekerheid en volgen de gerefereerde standaarden of volledig gevalideerde eigen methoden.

SKG is al meer dan 35 jaar het gezaghebbende keuringsinstituut voor de bouw. Opgericht door de industrie zelf om de prestaties en de veiligheid van industriële producten voor de gebouwschil duurzaam te borgen.

Meer informatie: www.skg.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.