..........
shadow_fix

Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

De ledlamp is bezig met een opmars in de Nederlandse huishoudens. De eerste ervaringen met de 2e generatie led geven aan dat de lichtbron een waardige opvolger is van de gloeilamp.

In een steekproef die is uitgevoerd door Intomart GfK geeft ruim 83 procent van de ondervraagden aan tevreden te zijn over de ledlamp. De tevredenheid richt zich onder andere op de snelheid van het aanschakelen (89 procent) en het lichtniveau (87 procent).

Mensen bereid meer te betalen voor duurzame producten

Het onderzoek naar de lichtbeleving werd uitgevoerd onder deelnemers van de Nationale Postcode Loterij die gratis een Pharox ledlamp ontvingen. Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat mensen bereid zijn meer te betalen voor duurzame producten; driekwart van de ondervraagden beschouwt zichzelf als een duurzame burger. Een meerderheid van 91 procent hecht er dan ook belang aan duurzame producten te kopen en een overgrote meerderheid is ook bereid hiervoor te betalen; 87 procent van de respondenten is bereid meer te betalen voor duurzame en milieuvriendelijke producten. Gemiddeld is men bereid ruim 14 euro te betalen voor een ledlamp. Bijna tweederde van de respondenten zou 10 euro of meer betalen voor een led.

Energiebesparing belangrijkste reden voor aanschaf led

De lamp doet in 53 procent van de gevallen dienst als lichtbron in de woonkamer, 15 procent van de mensen gebruikt de ledlamp in de keuken en 8 procent gebruikt led op dit moment in de tuin. De belangrijkste reden dat mensen aangeven in de toekomst meerdere ledlampen te willen aanschaffen zijn energiebesparing, beter voor het milieu, de lange levensduur en het mooie licht.

Ledlamp vervanger voor gloeilamp en spaarlamp

Ruud Koornstra van Lemnis Lighting: 'Er wordt ontzettend veel over led geschreven, maar het is iets dat je zelf moet ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat een grote meerderheid erg tevreden is over de lamp nadat ze hem zelf geprobeerd hebben; 93 procent van de ondervraagden zou de Pharox ledlamp zelfs aanbevelen aan anderen. Dat is toch een heel mooi resultaat.' Driekwart van de respondenten heeft een voorkeur voor de nieuwe ledlamp in plaats van de lamp die ze daarvoor gebruikten. Deze voorkeur is het sterkst wanneer de ledlamp een spaarlamp vervangt.

Over het onderzoek

Het onderzoek is in opdracht van Lemnis Lighting uitgevoerd door Intomart GfK onder inwoners van de gemeente Epe die een gratis ledlamp ontvingen. 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • 5 tips voor duurzame verlichting in huis

  verlichting

  Duurzame verlichting voor buiten kennen we allemaal. Vrijwel iedereen die zich enigszins bezighoud met het besparen van energie en een schonere leefomgeving, heeft wel één of meerdere buitenlampen die op zonnecellen werken.

 • Light please

  energie

  Ledverlichting wordt steeds populairder. Ze zijn maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Ledlampen zijn niet alleen erg efficiënt met energie, ze hebben ook een erg lange levensduur. Volgens fabrikanten branden ze 35.000 tot 50.000 uur; ze gaan tot vijf

 • Hoe gemakkelijk laat jij je verleiden?

  verlichting

  Trends, trends en nog eens trends! Of het nu gaat om meubels, mode, auto’s, levensmiddelen of wat dan ook, we staan constant onder invloed van trends.

 • Moderne woonkamer: moderne verlichting noodzakelijk

  verlichting

  Stel je voor: je hebt een schitterende, moderne woonkamer. Strakke rolgordijnen, een leren bankstel, gladde vloer, strakke meubels… en een gigantische, ouderwetse kroonluchter die ontzettend uit de toon valt.

 • Vijf tips voor verlichting in een kleine woonkamer

  verlichting

  Een knus appartement inrichten kan leuk zijn, maar ook lastig. Hoe zit het met het kiezen van de juiste verlichting bijvoorbeeld? Gelukkig kun je met verlichting je kamer wat groter doen lijken. Deze tips helpen je daarbij.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam