Gerelateerde suggesties:

Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

16 juli 2018
Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Ledverlichting is en blijft dan ook een waardige opvolger van de gloeilamp. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.
LEES VERDER

In een steekproef die is uitgevoerd door Intomart GfK geeft ruim 83 procent van de ondervraagden aan tevreden te zijn over de ledlamp. De tevredenheid richt zich onder andere op de snelheid van het aanschakelen (89 procent) en het lichtniveau (87 procent).

Mensen bereid meer te betalen voor duurzame producten

Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat mensen bereid zijn meer te betalen voor duurzame producten; driekwart van de ondervraagden beschouwt zichzelf als een duurzame burger. Een meerderheid van 91 procent hecht er dan ook belang aan duurzame producten te kopen en een overgrote meerderheid is ook bereid hiervoor te betalen; 87 procent van de respondenten is bereid meer te betalen voor duurzame en milieuvriendelijke producten. Gemiddeld is men bereid ruim 14 euro te betalen voor een ledlamp. Bijna tweederde van de respondenten zou 10 euro of meer betalen voor een led.

Energiebesparing belangrijkste reden voor aanschaf led

De lamp doet in 53 procent van de gevallen dienst als lichtbron in de woonkamer, 15 procent van de mensen gebruikt de ledlamp in de keuken en 8 procent gebruikt led op dit moment in de tuin. De belangrijkste reden dat mensen aangeven in de toekomst meerdere ledlampen te willen aanschaffen zijn energiebesparing, beter voor het milieu, de lange levensduur en het mooie licht.

Meer weten over ledverlichting? Kijk op Ledwereld.nl.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Lichtadvies
Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?