Solarlux winnaar het beste idee

Solarlux was op 8 september jl. winnaar van het beste idee. Tijdens de jaarlijkse VMRG Marktdag konden deelnemers met hun eigen bouwidee meedingen naar deze door de VMRG geïnitieerde wedstrijd.

Gepubliceerd: 12 september 2011

De Marktdag waarop VMRG-bedrijven diverse presentaties en workshops konden volgen stond dit jaar in het teken van 'verkopen aan de architect'. Een jury, bestaande uit architecten, beoordeelde het door Solarlux gepresenteerde energiezuinige Solarlux Co2mfort-office in Nijverdal als beste idee.

Het energiezuinige kantoor van Solarlux, dat eigenlijk een eigen showroom voor het bedrijf is, maakt gebruik van maar liefst vier natuurlijke energiebronnen namelijk aardwarmte, zonlicht, regen en wind. Hierbij wordt aardwarmte gebruikt om het gebouw in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen. De vele vouwwanden in het gebouw zorgen voor een maximale daglichttoetreding, waardoor een goede balans ontstaat tussen het gebruik van natuurlijk daglicht en kunstlicht. Het regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van het toilet en de ventilerende gevels en dakramen zorgen tenslotte voor een natuurlijke ventilatie. Verder valt het gebouw op door zijn enorme vouw-schuifpuien die als Co2mfort-facade dienen. De werkplek wordt hierdoor als het ware een balkon en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De dubbele gevel zorgt er hierbij voor dat het in de zomer binnen koel is en in de winter warm.

Het nieuwe hoofdkantoor van Solarlux Nederland BV toont de bedrijfsfilosofie in een architectonisch uitdagend statement: door transparantie, openheid en een duurzaam klimaatconcept. Met de Co2mfort-gevel komt het gebouw de uitdagingen van de toekomst tegemoet, waarbij de gebruiker met zijn wensen en individuele invloed in het middelpunt staat.

Stichting Slimbouwen zal in november een rondleiding geven door de veelzijdige en innovatieve Solarlux Co2mfort-office. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via info@slimbouwen.nl.

Publicatiedatum: 13 september 2011

Meer informatie: www.vrmg.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.