Bestaande gebouwen verliezen 24 procent van energie aan de ramen en gevel

Duurzaamheidsdoelstellingen behalen met modulaire aluminium geveloplossingen

Gepubliceerd: 11 december 2011

Het enorme verlies aan energie via ramen en gevels is nu eenvoudig te voorkomen. Want Schüco levert voor ieder type gebouw raamsystemen die Uf-waardes realiseren van 2,2 Uf tot 1 Uf.

Zo heeft Schüco nu een extra isolator van schuimrubber ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze de Uf-waarde van een standaard AWS 65 raamsysteem verhoogd kan worden met 0,3 W/(m2.K). Ook zijn er vliesgevelsystemen die op passiefhuisniveau gecertificeerd zijn. Daarbij gaat bij Schüco duurzaamheid nooit ten koste van veiligheid, comfort en design.

Een oplossing voor iedere duurzaamheidsdoelstelling
Geen gebouw is hetzelfde. Een zorginstelling, een school, een kantoorgebouw: ieder pand heeft zijn eigen eisen en eigenschappen. Daarom heeft Schüco voor iedere duurzaamheidsdoelstelling een modulaire (aluminium) geveloplossing. Dankzij de modulaire opbouw van de aluminium systemen, krijgt ieder gebouw een systeem dat perfect aansluit op zijn eisen en wensen ten aanzien van vormgeving en functie, energieprestatie, oppervlaktebehandeling en comfort en behaaglijkheid. Alle systemen worden geleverd onder de peilers veiligheid, comfort en design. Wat de eis ook is ten aanzien van de duurzaamheidsdoelstelling van het gebouw, dit gaat nooit ten koste van deze drie basispeilers. Kortom, de architect houdt dus alle vrijheid om een gebouw naar zijn wensen te ontwerpen.

Een perfecte aansluiting op de innovatieagenda Energie
De raamsystemen van Schüco sluiten perfect aan op de innovatieagenda Energie van de Nederlandse overheid en zijn dus voorbereidt op de norm van morgen. De belangrijkste doelen in deze agenda betreffen de gebouwde omgeving waaronder energiezuinigere bestaande bouw en 50% energie-efficiëntere nieuwe utiliteitsbouw. Met de modulaire oplossingen voor aluminium gevels wil Schüco significant bijdragen aan het behalen van deze duurzaamheidsdoelstellingen. Speciaal hierover heeft Schüco een overzichtsfolder met de verschillende systemen ontwikkeld. Die kunt u gratis aanvragen.

Meer informatie: www.schueco.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.