..........
shadow_fix

Gevel appartementencomplex: de eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer, dat geldt ook voor het appartementencomplex. De staat van de buitenkant, de gevel, is veelzeggend over de binnenkant.

Foto: Metalura

Een goed onderhouden gevel geeft direct een goede indruk, wat de waarde van het pand weer ten goede komt.

De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud van de gevels en daarmee ook de uitstraling van het gebouw. Dit beperkt zich niet alleen tot het schoonhouden en onderhoud van de gevels, maar ook voor de staat waarin de balkons verkeren en eventuele zonwering.

Onderhoud

Weer en wind hebben invloed op de staat van de gevel. Periodiek onderhoud is dan ook belangrijk om de gevel in een goede conditie te houden. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van gevelreiniging, denk hierbij aan zandstralen of hogedrukreiniging. Om te voorkomen dat vuil zich snel hecht, kan de VvE besluiten de gevel te laten impregneren. Ook handig is om een speciale coating aan te laten brengen om de gevel te beschermen tegen graffiti.

Zonwering

De huidige zonwering doet veel meer dan alleen zonlicht tegenhouden. Het heeft tevens een isolerende werking, zomers houdt het de woning koel, in de winter houdt het de warmte binnen. De mogelijkheden op het gebied van zonwering zijn legio: buiten jaloezieën, screens en rolluiken zijn goede opties voor appartementen. Collectief inkopen kan de VvE nogal wat geld besparen.

Balkons en balkonbeglazing

De VvE draagt zorg voor het onderhoud van de balkons en de balkonbalustrades. Het toepassen van balkonbeglazing is in opkomst. Het laten aanbrengen van balkonbeglazing heeft diverse voordelen. Allereerst wordt het balkon beschermd tegen wind en water, hierdoor kunnen de bewoners veel langer genieten van hun balkon. Daarnaast werkt de beglazing isolerend, zowel qua geluid als met betrekking tot de warmte. Het glas vermindert tocht, wat de energierekening weer ten goede komt.

Bloempotten

Hoewel het best gezellig staat, zo’n balkon voorzien van bloempotten en bloeiende planten, kan dit nogal wat nadelen met zich meebrengen. Bloempotten kunnen van het balkon waaien met alle gevolgen van dien. Het vastzetten van de potten geeft weer beschadigingen aan de balustrades. Wat wel en niet mag moet duidelijk aangegeven zijn in het huishoudelijk reglement.
Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Uit de zon, uit de wind

  windwering

  Op windvlagen zit niemand te wachten, maar zo’n lekker briesje... Slimme windwering op het balkon houdt de wind onder controle en voorkomt dat het in de zomermaanden te heet wordt.

 • VBR: alles van waarde moet onderhouden worden

  balkon

  De VBR (Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven) staat voor brancheontwikkeling met de thema's: meerwaarde, duurzaamheid, kennis en kwaliteit. Het zijn begrippen van deze tijd waaraan de VBR daadwerkelijk inhoud geeft!

 • Alle duiven op de Dam...

  ongedierte

  Duiven kunnen behoorlijke problemen veroorzaken. Gelukkig zijn er middelen die gebruikt kunnen worden om die overlast te minimaliseren.

 • Ga slim om met de zon

  energie

  Wanneer u goed gebruikmaakt van zonwering kan dit u een energiebesparing tot wel 29% opleveren. In deze tijd waar de energiekosten omhoog schieten en alleen maar verder zullen stijgen, is dit snel verdiend.

 • Zonwering geeft sfeer en stijl aan uw interieur

  energie

  Romazo Consumenten is de branchevereniging voor vakhandelaren in de rolluiken- , markiezen- en zonweringbedrijven in Nederland.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam