Label HR Zonwering gelanceerd

Woensdag 18 januari is het label 'HR Zonwering' gelanceerd. In het gebouw van de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein waren ruim 170 genodigden bij deze wereldprimeur aanwezig.

Gepubliceerd: 25 januari 2012

HR Zonwering kent vele voordelen met energiebesparing als uitgangspunt. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat automatische regeling van HR Zonwering zeer effectief is voor energiebesparing waarbij tot 10% bespaard kan worden op de EPC van een gebouw. HR Zonwering zelf zegt niets over de fysieke eigenschappen van het product maar het gaat om het warmte werend effect dat het gelabelde product heeft. HR Zonwering identificeert alle soorten functionele automatische geregelde zonwering die een genormeerde directe invloed hebben op beperking van warmtetoetreding.

De heer Martin Straver, branchemanager van Romazo, startte de lancering met een inleiding over HR Zonwering. Later volgden presentaties van de heer Leo Bakker van TNO Delft over het recente kennisoverdrachtproject en de heer Wouter Beck van Hunter Douglas die de techniek achter het HR Zonweringlabel toelichtte.

Speciale gast en SP Kamerlid Paulus Jansen beschreef de HR Zonwering als een prachtig energiebesparend concept dat gouden kansen biedt. Hij kreeg als eerste het nieuwe TNO rapport 'Energiegebruik, comfort en zonwering' uitgereikt dat aantoont dat automatisch geregelde zonwering tot deze veel betere resultaten leidt.

Met de presentatie van het TNO kennisoverdrachtproject en de aanwezigheid van SKG, die de certificering van HR Zonwering verzorgt, was de middag compleet. Na alle praktische zaken over cursussen die door de Stichting Vakopleiding Zonweringen worden gegeven ter certificering van bedrijven die zich met de verkoop en montage van HR Zonwering willen gaan bezighouden, werd de middag afgesloten.

Met de eerste aanmeldingen van fabrikanten, kan er terug worden gekeken op een geslaagde middag. Een startschot voor een succesvol, energiebesparend product.

Stichting Romazo Breed bestaat uit de samenwerkende brancheverenigingen in de zonweringbranche in Nederland.

Publicatiedatum: 24 januari 2012

Meer informatie: www.romazoconsumenten.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.