SKG overhandigt eerste HR Ready certificaten aan zonweringsfabrikanten

Op woensdag 18 januari jl. lanceerde Romazo de kwaliteitskeurmerken HR Zonwering en HR+ Zonwering.

Gepubliceerd: 27 januari 2012

SKG overhandigde de eerste HR Ready certificaten aan Sunmaster en PBS. Dit certificaat geeft aan dat de systemen van deze fabrikanten geschikt zijn voor installatie als HR-zonwering. Het kwaliteitskeurmerk krijgt het systeem pas na montage door een gecertificeerd bedrijf.

HR Zonwering kent vele voordelen met energiebesparing als uitgangspunt. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat automatische regeling van HR Zonwering zeer effectief is voor energiebesparing waarbij tot 10% bespaard kan worden op de EPC van een gebouw. HR Zonwering zelf zegt niets over de fysieke eigenschappen van het product, maar het gaat om het warmte werend effect dat het gelabelde product heeft. HR Zonwering identificeert alle soorten functionele automatische geregelde zonwering die een genormeerde directe invloed hebben op beperking van warmtetoetreding.

SKG heeft de kwaliteitseisen opgesteld o.a. op basis van g-waarde, windvastheid en automatische besturing. De g-waarde geeft de prestatie aan van een combinatie van glas en zonwering en is beter bekend onder de oude benaming ZTA, de zontoetredingswaarde. Bovendien moet het product nog voldoen aan eisen op het gebied van windvastheid en besturing. Een windkracht tot en met 5 Beaufort mag geen problemen opleveren. Een harde eis voor het label is dat de zonwering is voorzien van een automatisch besturingssysteem dat 'overruled' kan worden door handbediening. SKG stelt dat de aanvang van de seizoenen handmatig ingesteld mag worden.

Het uitreiken van de HR Ready certificaten is een mooie eerste mijlpaal in het certificeringstraject. De volgende stap is dat de montagebedrijven een HR certificaat uitgereikt krijgen van SKG. Om hieraan te voldoen, zet Romazo onder andere een cursusprogramma op. Uiteindelijk leidt dit certificeringstraject dat SKG controleert tot het kwaliteitskeurmerk HR of HR+ Zonwering.

Meer informatie: www.skg.nl

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.