Vetrotech test brandwerende beglazing voor Residence Palace Brussel

Project met koud gebogen brandwerend glas een feit.

Gepubliceerd: 19 juni 2013

Residence Palace, gebouwd tussen 1922 en 1927 door de Zwitserse architect Michel Polak, zal een verbouwing ondergaan die de uitbreiding van de Europese Unie zal kenmerken. Door deze verbouwing zal Residence Palace in gebruik worden genomen door de Europese Raad, een orgaan van de Europese Unie.

Deze nieuwe vergaderplaats van de Europese Raad, met de naam 'EUROPA', vormt een samenhangend gebied met de gebouwen van de Raad 'Justus Lipsius' op de hoek van het Schumanplein en 'LEX', gelegen in de Wetstraat. De mooiste onderdelen van dit art-decocomplex zijn beschermd erfgoed.

Voor de nieuwe gevel, een transparant geheel van koud gebogen brandwerend glas zijn brandtesten op maat gedaan om de brandveiligheid van het gebouw te waarborgen. Een test, uitgevoerd en gemonitord door Vetrotech Saint-Gobain, die unieke prestaties heeft opgeleverd en tot resultaat heeft dat de beoogde architectuur waargemaakt kan worden. De architectuur is uniek vanwege haar vorm, een ellipsvormige glasbel, die het gebouw tot een opvallend geheel zal maken. Om dit project te kunnen realiseren is ongeveer 1200m² brandwerende beglazing ingezet van Vetrotech Saint-Gobain. Uniek aan deze beglazing is dat geen enkele ruit hetzelfde is; zowel qua maat als qua vorm en dat ze allemaal een verschillende buigstraal hebben. De brandwerende classificatie voor deze beglazing is E30 / E60 en EI60. Beglazingsafmetingen: 2350 x 1180 mm (bxh).

Het project bestaat uit conferentiezalen met tolkencabines, vergaderzalen, kantoren voor de voorzitter van de Europese Raad, voor de voorzitterschappen van de Raad, delegaties van de lidstaten van de Europese Unie en de pers. De bouwkundige en technische ontwerp van het gebouw van de Europese Raad voldoet aan strenge milieu-eisen.

Meer informatie: www.vetrotech.com

Publicatiedatum: 20 juni 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.