VMRG-Keurmerk: gegarandeerde kwaliteit in gevels

Kwaliteitseisen gevels nu als website beschikbaar

Gepubliceerd: 08 september 2014

Het VMRG-keurmerk® staat voor kwaliteit van (metalen) gevels en gevelelementen. Alle bedrijven die lid zijn van de VMRG, de VMRG-gevelbouwers, werken conform de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen® en zijn in het bezit van het VMRG-Keurmerk®. Ook Zonwering is nu in deze eisen opgenomen. Alle Romazo Projecten bedrijven zijn aangesloten bij de VMRG en leveren gegarandeerd zonwering conform deze eisen.

Deze Kwaliteitseisen die jaarlijks in een boek verschenen, zijn nu beschikbaar op de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl. Eenmalige registratie op de website geeft gratis toegang tot alle informatie die aangepast is aan de meest recente wetgeving en normering. Sinds 1 januari 2014 zijn deze nieuwe VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® van kracht. VMRG-leden krijgen het VMRG-Keurmerk® niet zomaar. De VMRG-gevelbouwers worden gekeurd om vast te stellen of ze voldoen aan de hoge VMRG-normen. De keuringen worden verricht door een onafhankelijke instelling die onder toezicht staat van de Raad voor de Accreditatie.

Zonwering

Nieuw in de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® is het onderdeel Zonwering. Alle Romazo Projecten bedrijven zijn aangesloten bij de VMRG en leveren gegarandeerd zonwering conform deze eisen. Het onderdeel Zonwering is toegevoegd aan Aluminium en Staal. Deze VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® vormen de basis voor het VMRG-Keurmerk®.

Kwaliteitsbevordering

De aan de keuringen verbonden normen zijn terug te vinden in de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen®. Natuurlijk voldoen de metalen kozijnen, ramen, deuren, serres en vliesgevels aan de eisen gesteld in het Bouwbesluit. Bij het Bouwbesluit gaat het om minimumeisen. De VMRG-gevelbouwers leggen zich een aantal aanvullende en belangrijke extra eisen op. Hiermee zorgt de VMRG voor optimale kwaliteitsbevordering in de markt van de gevelbouw. De actualiteit van de normen wordt verzekerd doordat de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® worden aangepast aan de ontwikkelingen in de techniek en aan eventuele wijzigingen in de regelgeving.

VMRG-Keurmerk

De leden van de VMRG zijn te vinden op de website www.vmrg.nl. Alleen deze bedrijven mogen het VMRG-Keurmerk® voeren. Dit keurmerk geeft aan dat u met deskundigheid te maken heeft op het gebied van de industriële gevelbouw. Men levert kwaliteit en voldoet aan alle wettelijk geldende normen en voorschriften die beschreven staan in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen® (CE-markering is geïntegreerd). Ieder VMRG-lid wordt jaarlijks gecontroleerd. Hierdoor zijn we er zeker van dat de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® worden nageleefd en de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Normen en voorschriften

Belangrijke normen en voorschriften zijn er op het gebied van constructie, brandveiligheid, inbraakwerendheid, warmtehuishouding, oppervlaktebehandeling en duurzaamheid. Deze voorschriften zijn bij ieder bouwproject van toepassing. De belangrijkste wijzigingen in deze nieuwe versie van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® zijn te vinden onder brandveiligheid vanwege de veranderde wetgeving. De informatie over CE-markering is aangepast aan de CPR, de nieuwe Europese Richtlijn die per 1 juli 2013 is ingegaan. Er is ook een deel Zonwering toegevoegd aan de bestaande delen ‘Aluminium’ en ‘Staal’. Romazo Projecten, de brancheorganisatie voor projectzonwering, is de initiatiefnemer voor de Kwaliteitseisen voor Zonwering. Alle bedrijven die lid zijn van Romazo Projecten zijn als partner aangesloten bij de VMRG. Deze bedrijven voldoen allemaal aan deze Zonweringseisen. Een VMRG gevelbouwer die samenwerkt met een Romazo Projecten Zonweringsbedrijf is er dus zeker van dat deze levert conform de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen®.

Transparant

De VMRG gebruikt de informatiepiramide waarin de relevante keurmerken en kwalificaties voor de sector zijn gerangschikt. Bij ieder VMRG-lid staat op de VMRG website aangegeven welke certificaten de onderneming bezit. De klant of opdrachtgever kan hiermee op een transparante wijze zijn beslissing tot opdrachtverlening formuleren. Door het VMRG-Keurmerk® is bekendheid van de VMRG in de markt ontstaan; zowel de professionele markt als de particuliere markt en hun belangenorganisaties weten de VMRG als voorlichtingscentrum te vinden.

Communicatiemiddel

Gebaseerd op de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® functioneert het VMRG-Keurmerk® als een essentieel coördinatie- en communicatiemiddel tussen vraag en aanbod. Ontwerpers, architecten en hun opdrachtgevers kunnen er met ontwerpen rekening mee houden. Zo wordt er optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden van de gevelbouw. In het bestek worden de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen® en het VMRG-Keurmerk® één op één aan de gevelbouwers voorgeschreven. Aan de andere kant weten de gevelbouwers waaraan ze zich te houden hebben en kan men de terechte vragen naar kwaliteit en zekerheid vanuit de markt beantwoorden.Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.