Weerbestendige glasfolie verhelpt complexe uitdagingen van buitenplaatsing

Een nieuwe buitenfolie opent tal van mogelijkheden voor eigenaars van gebouwen met gelaagd glas (veiligheidsglas), gewapend glas of glas met een lage emissiviteit (low-e) en andere glasgevels met groot oppervlak.

Gepubliceerd: 27 juli 2009

Tot op heden was dit type van vensters ongeschikt voor traditionele glasfolie die aan de binnenzijde wordt geïnstalleerd omwille van enerzijds de soms beperkte toegang en anderzijds door de fysieke eigenschappen van het glas zelf.

Twee tinten

Als gevolg hiervan konden heel wat eigenaars van gebouwen niet genieten van de vele voordelen van glasfolie zoals: het tegenhouden tot 99% aan schadelijke UV-straling, wat op zijn beurt verkleuring tegengaat en het risico op huidkanker verkleint, verblinding tegengaat, en het uitschakelen van zonnewarmte wat op zich weer de noodzaak van airconditioningsystemen reduceert.

De nieuwe folie komt in twee tinten, Solar Gard SentinelTM Silver 20 en Silver 35.

Omdat beide films worden geïnstalleerd aan de buitenkant van het glas blokkeren ze de warmte van buitenuit wat ook het risico op glasbreuk vermindert, een zeldzame maar niet te onderschatten kwestie voor gebouwen met grote verticale of hellende glazen oppervlakten.

Lawrence Constantin, Regional Manager EMEA bij Solar Gard, zegt: 'Het is een algemene misvatting onder facility managers dat glasfolie moet worden aangebracht op de binnenkant van het gebouw. Echter, met deze nieuwe buitenfolies kan elke commerciële eigendom nu profiteren van glasfolie, zelfs in gebouwen met meerdere huurders waar alleen al toegang krijgen overdag tot verschillende kantoren of appartementen logistiek ooit een hele uitdaging bleek.'

Voordelen van glasfolie

Dergelijke gebouwen uitgerust met buitenfolie beschermen hun inzittenden tegen schadelijke UV-stralen die huidkanker veroorzaken maar ook meubels, kunstwerken, tapijten en andere zaken verkleuren. Glasfolie zorgt voor een comfortabele werkomgeving met minder oogverblinding omdat schittering door de zon wordt verminderd. Sommige bedrijfeigenaars beweren zelf dat productiviteit toeneemt dankzij meer stabiele temperaturen. Facility managers die buitenfolie installeren, zijn in staat om energie te besparen, hun airconditioning facturen te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verminderen.

De 50 micron (2 Mil) folies in de Solar Gard Sentinel serie bieden een lage Zichtbaar Licht Transmissie (VLT) waardoor schittering aanzienlijk vermindert; weerkaatsen tot 86% van de totale zonne-energie; en behouden tegelijkertijd de low-e functionaliteit van het glas; zijn gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en krasbestendig en beschermen het glas tegen vuil en andere luchtverontreinigende stoffen. Alle Solar Gard Sentinel folies zijn competitief geprijsd en worden geleverd met een garantie van 5 jaar op verticale oppervlaken en een garantie van 2 jaar op hellende oppervlaken.

Voor alle gegevens over Solar Gard Sentinel Series, zie www.solargard.be of mail naar benelux.info@solargard.com.

Publicatiedatum: 29 juni 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.