Gerelateerde suggesties:

Wonen in een kantoorpand

14 maart 2014
Metaglas denkt bij transformatieprojecten mee over een transparante oplossing op maat.
LEES VERDER

Gemiddeld 15 procent van de Nederlandse kantoorruimte, acht miljoen vierkante meter, staat leeg. Steeds meer kantoorpanden krijgen daarom na een transformatie een nieuw leven als wooncomplex. Metaglas denkt bij transformatieprojecten mee over een transparante oplossing op maat.

Recent opgeleverde transformaties

- De Kaap
Locatie: Kaap Hoorndreef, Utrecht-Overvecht
Architect: Strand NL Architectuur en Interieur
Metaglas-producten: Total Glas lamellen

- Krijtstede
Locatie: Krijtwal, Nieuwegein
Architect: Centrum Architecten
Metaglas-producten: M-View balkonbeglazing

De Kaap

Gemiddeld 15 procent van de Nederlandse kantoorruimte, zo'n zeven miljoen vierkante meter, staat leeg. Steeds meer kantoorpanden krijgen daarom na een transformatie een nieuw leven als wooncomplex. Dat vraagt de nodige aanpassingen, met name om tegemoet te komen aan de strengere geluidsisolatie-eis voor woningen en de wens voor buitenruimte. Vaak gebeurt dat door aanpassingen aan de gevels, al mogen die vanwege ventilatiemogelijkheden niet helemaal worden afgesloten. Metaglas denkt bij transformatieprojecten mee over een transparante oplossing op maat. Bijvoorbeeld bij deze vier recent opgeleverde transformaties.

De Kaap herbergt na een slechts zes maanden durende verbouwing appartementen en kantoren. Kenmerkend voor de woningen zijn de grote hoeveelheid invallend daglicht en het ruime zicht naar buiten. Verdiepingshoge verticale Total Glas lamellen aan de gevels voegen een opvallend gezichtsbepalend element toe.

Krijtstede

Krijtstede is voorzien van nieuwe balkons die als een soort transparante 'torens' aan het bestaande gebouw zijn gezet. Uit het oogpunt van geluidwering zijn de balkons aan de geluidsbelaste kant van het complex voorzien van transparante M-View balkonbeglazing die over de volle breedte open kan.

Metaglas: wonen in een kantoorpand - Krijtstede

Publicatiedatum: 14 maart 2014

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

DMJOP
Benieuwd wat de duurzame verbeteringen voor uw gebouw zijn en wat de kosten hiervoor zijn?