..........
shadow_fix

Een Machiavelli binnen de VvE of is uw VvE-kennis macht in 2015?

Hoe zorgt u dat uw punten op de agenda komen en er daadwerkelijk iets mee gebeurt? Veel valt of staat bij de kennis die bij u als appartementseigenaar of bij uw bestuurder aanwezig is.

Begin tijdens een feest over de VvE en u begrijpt meteen dat er veel frustratie bestaat binnen een Vereniging van Eigenaars. Het goed functioneren van de VvE is helaas veelal ver te zoeken en eigenaars weten te weinig over het correct functioneren van de VvE. Soms spelen er intriges of vormt men allianties om een besluit te forceren of juist te ontkrachten. Met als gevolg dat de VvE niet of niet naar behoren functioneert.

Veel van deze frustratie kan voorkomen worden door ervoor te zorgen dat alle eigenaars over dezelfde basiskennis qua functioneren van de VvE beschikken. Dat een eigenaar weet hoe een Vereniging van Eigenaars gestructureerd is en hoe men ervoor kan zorgen dat belangen goed behartigd worden.

Zeker weten hoe het zit

Zeker weten hoe het zit, dat kan alleen door de kennis te toetsen. Daar onderscheidt de online VvE Educatie zich van andere bronnen. Zelf toetsen en zo zeker weten hoe het zit. De opbouw van een VvE Course is zo gestructureerd dat iedere les in 30 tot 60 minuten doorlopen kan worden. En mocht u even geen tijd hebben dan kunt u rustig een pauze inlassen en later de draad weer oppakken.

Een groeiend aanbod van online VvE Courses zorgt ervoor dat u als eigenaar uw kennis kunt blijven bijspijkeren en toetsen.

Zorg dat de kennis bij u juist is en dat u uw mede-eigenaars kunt helpen om te begrijpen hoe de VvE daadwerkelijk zou moeten functioneren. Bekijk het aanbod op www.vve-educatie.nl of neem contact met ons op voor meer informatie via 020-7371958.

'Deze cursus zou verplicht gesteld moeten worden voor alle VvE-bestuurders en appartementseigenaars, omdat er teveel ernstige misstanden voor komen wegens onkunde maar ook vaak door machtsvertoon, terwijl leden per definitie moeten kunnen vertrouwen op hun bestuurders/beheerders. Helaas weten de meeste leden niets of amper iets van VvE-reglementen of willen hiervoor geen moeite doen.
Het is logica en geen simpele materie, maar bij ondervinding wel een must voor iedereen. Ursula'

 • Goed voorbereid met de VvE-basiscursus

  beheer

  VvE Centraal helpt met het delen en toetsen van kennis. Door veel te investeren in het opbouwen en uitbouwen van haar onafhankelijke kennisplatform is VvE Centraal uitgegroeid tot een internetplatform waar artikelen, VvE dienstverleners, VvE nieuws en nu

 • VvE-cursussen

  beheer

  Als lid en zeker als bestuurslid van een VvE krijg je te maken met zaken waar je in het dagelijks leven misschien nauwelijks naar omkijkt.

 • Voor zonneboilers ligt er nog genoeg subsidie

  energie

  Er is nog volop subsidie aan te vragen door mensen die een zonneboiler op hun dak willen leggen, aldus voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

 • Bespaartest: Met gemak de energierekening omlaag

  energie

  Makkelijke maatregelen, zoals de verwarming lager zetten, een waterbesparende douchekop gebruiken of naden en kieren dichten, kunnen een huishouden jaarlijks flink wat geld besparen.

 • Eigenaren schatten kosten spouwmuurisolatie te hoog in

  energie

  Eigenaren van oudere koopwoningen (van voor 1976) hebben geen idee van de kosten en besparingen door spouwmuurisolatie. Dit blijkt uit het onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door TNS NIPO onder 1.800 eigenaar-bewoners.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam