Een Machiavelli binnen de VvE of is uw VvE-kennis macht in 2015?

Hoe zorgt u dat uw punten op de agenda komen en er daadwerkelijk iets mee gebeurt? Veel valt of staat bij de kennis die bij u als appartementseigenaar of bij uw bestuurder aanwezig is.

Gepubliceerd: 23 december 2014

Begin tijdens een feest over de VvE en u begrijpt meteen dat er veel frustratie bestaat binnen een Vereniging van Eigenaars. Het goed functioneren van de VvE is helaas veelal ver te zoeken en eigenaars weten te weinig over het correct functioneren van de VvE. Soms spelen er intriges of vormt men allianties om een besluit te forceren of juist te ontkrachten. Met als gevolg dat de VvE niet of niet naar behoren functioneert.

Veel van deze frustratie kan voorkomen worden door ervoor te zorgen dat alle eigenaars over dezelfde basiskennis qua functioneren van de VvE beschikken. Dat een eigenaar weet hoe een Vereniging van Eigenaars gestructureerd is en hoe men ervoor kan zorgen dat belangen goed behartigd worden.

Zeker weten hoe het zit

Zeker weten hoe het zit, dat kan alleen door de kennis te toetsen. Daar onderscheidt de online VvE Educatie zich van andere bronnen. Zelf toetsen en zo zeker weten hoe het zit. De opbouw van een VvE Course is zo gestructureerd dat iedere les in 30 tot 60 minuten doorlopen kan worden. En mocht u even geen tijd hebben dan kunt u rustig een pauze inlassen en later de draad weer oppakken.

Een groeiend aanbod van online VvE Courses zorgt ervoor dat u als eigenaar uw kennis kunt blijven bijspijkeren en toetsen.

Zorg dat de kennis bij u juist is en dat u uw mede-eigenaars kunt helpen om te begrijpen hoe de VvE daadwerkelijk zou moeten functioneren. Bekijk het aanbod op www.vve-educatie.nl of neem contact met ons op voor meer informatie via 020-7371958.

'Deze cursus zou verplicht gesteld moeten worden voor alle VvE-bestuurders en appartementseigenaars, omdat er teveel ernstige misstanden voor komen wegens onkunde maar ook vaak door machtsvertoon, terwijl leden per definitie moeten kunnen vertrouwen op hun bestuurders/beheerders. Helaas weten de meeste leden niets of amper iets van VvE-reglementen of willen hiervoor geen moeite doen.
Het is logica en geen simpele materie, maar bij ondervinding wel een must voor iedereen. Ursula'

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.