Goed voorbereid met de VvE-basiscursus

VvE Centraal helpt met het delen en toetsen van kennis. Door veel te investeren in het opbouwen en uitbouwen van haar onafhankelijke kennisplatform is VvE Centraal uitgegroeid tot een internetplatform waar artikelen, VvE dienstverleners, VvE nieuws en nu

Gepubliceerd: 03 september 2014

VvE’s zijn bijzondere verenigingen, aangezien alle appartementseigenaren medeeigenaar van het gebouw zijn. Het bestuur en de leden van een VvE krijgen dus te maken met nogal wat verantwoordelijkheden, verplichtingen, wetten en regelgevingen. Dit vraagt steeds meer van appartementseigenaren. Weet u precies hoe het zit?

Informatie over de VvE delen staat bij VvE Centraal centraal. Dit begon met het eerste artikel in 2011 en sindsdien hebben ze vele tienduizenden bezoekers mogen verwelkomen. Ze helpen bij het beantwoorden van VvE vragen, het delen van VvE nieuws. Sinds kort bieden ze ook een cursus aan.

Basiscurus

De cursus behandelt de basiskennis over een VvE en richt zich zowel op de individuele bestuurders als appartementseigenaren. Zeven compacte lessen behandelen de basiskennis die bij iedere VvE bestuurder en appartementseigenaar aanwezig zou moeten zijn: Rechten en de VvE, Juridische VvE documenten, VvE organen, VvE verzekeringen, Vve Administratie, VvE MJOP en een onderdeel met extra aandachtspunten.

Recht en de VvE

Een buurman heeft net zijn dakterras aangelegd, hoe zit dat juridisch?

Juridische VvE documenten

U wilt een appartement kopen en u heeft een hondje. Is het wel verstandig om dit appartement te kopen?

VvE Organen

Soms zijn er bestuurders die het gevoel hebben dat ze het voor het zeggen hebben, maar is dat ook zo?

VvE Verzekeringen

U woont in een appartement en heeft veel geld geïnvesteerd in uw keuken. Door lekkage bij de bovenburen is deze volledig verwoest, wat nu?

VvE administratie

Het zal niet de eerste keer zijn dat er een greep wordt gedaan in de VvE kas doordat niemand weet hoe het exact zit. Zorg dat dit niet bij uw VvE kan plaatsvinden.

VvE onderhoud en MJOP

Het belang van een goed onderhouden appartementencomplex is wel duidelijk, maar wie regelt dat onderhoud?

Extra aandachtspunten

Het laatste onderdeel van de e-learning basiscursus gaat in op vraagstukken als: Waar moet u op letten als u een appartement wilt kopen? Wat wordt bedoeld met een slapende VvE en de verdeelsleutel? In welke situaties moet de Akte van Splitsing gewijzigd worden? Wat zijn de gevolgen als een appartementseigenaar de VvE-bijdrage niet betaalt? Welke voorwaarden zijn er als u uw appartement wilt gaan verhuren en wat zijn de laatste VvE trends?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.