Woontoren 900 Mahler: waar Amsterdam-Zuid en Manhattan elkaar ontmoeten

Deze luxe woontoren, ontworpen door Inbo Architecten, is geïnspireerd op woongebouwen in Manhattan uit eind 20e eeuw.

Gepubliceerd: 20 november 2013

Met een blijvend vrij uitzicht over de stad en het Amsterdamse Bos, een royaal terras aan de zonnige zijde van het gebouw, gelijkvloerse hoge ruimtes en diverse in-house services, worden de appartementen in de nieuw te realiseren woontoren een aanwinst op de skyline van Amsterdam-Zuid. Het 22 verdiepingen tellende gebouw huisvest ruime appartementen en penthouses, variërend van 80-280 m2.

Thuiskomen

In het ontwerp hebben de architecten rekening gehouden met het 'coming home gevoel'. Hiervoor hebben ze kenmerkende elementen van de woongebouwen in Manhattan vertaald naar een eigentijds ontwerp voor 900 Mahler. 'De chique woongebouwen uit het New Yorkse Manhattan hebben een heldere opbouw met plint aan de straat, een hoofdvolume en bekroning aan de top en zijn voorzien van zorgvuldig gecomponeerde en rijk gedetailleerde baksteen gevels. Bovendien hebben we de grens tussen binnen en buiten vervaagd, wat een heel bijzonder karakter en sfeer geeft aan het gebouw. Dit vertaalt zich onder andere door kwalitatieve buitenruimtes.', aldus Bakker en Postma van Inbo Architecten. Het interieur van de entree, de gemeenschappelijke ruimtes en één van de penthouses zijn ontworpen door de Engelse decorator Kate Hume. De ruimtes geven direct het gevoel van thuiskomen. ILA architectuur en interieur design verzorgen de interieurvoorstellen voor verschillende appartementen, dat ter inspiratie kan worden gebruikt door de toekomstige bewoners. 'Elke ruimte voelt als een heerlijk comfortabele en veilige thuishaven 'on top of the world'. Ook de lobby krijgt een onweerstaanbare allure. Een warme, chique ruimte met riante zitmeubelen, waarin iedereen zich direct thuis voelt.', aldus Kate Hume.

Van alle gemakken voorzien

De 77 meter hoge toren bestaat uit ruime appartementen en penthouses. De bovenste twee penthouses hebben twee verdiepingen en meerdere terrassen. Elk appartement beschikt over een groot terras en mogelijkheid tot één of meer parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage van het gebouw. De parkeerplaatsen liggen dicht bij de lift. Alles in het gebouw is gericht op veiligheid, gemak en comfort en er is een huismeester aanwezig die hierop toeziet. Zo is er onder andere een stomerijservice, worden postpakketjes aangenomen en zijn er deliveryboxen voor een gevulde koelkast. Deze services zijn beschikbaar via de speciaal voor de bewoners ontwikkelde 900 Mahler Home App. Hiermee komen zowel de facilitaire services van 900 Mahler als de functies in de woning binnen handbereik. Op afstand kan het alarm in- en uitgeschakeld worden, de parkeergarage open en dicht worden gedaan, de gashaard aan worden gezet en het licht worden gedimd. Ook kunnen bewoners eenvoudig contact maken met de huismeester, de buren leren kennen en de laatste VvE notulen bekijken. De woontoren is medio 2016 gereed.

Voor meer informatie ga naar www.900mahler.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.