..........
shadow_fix

Nieuw ‘pluk-ze’ vonnis

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft een voormalig huurster veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna € 13.000 plus juridische kosten en rente aan woningcorporatie Ymere.

Dat bedrag is gelijk aan de geschatte winst die ze heeft gemaakt met de illegale onderverhuur van haar sociale huurwoning.

Dit is de uitkomst van een langlopende juridische procedure die Ymere al begin 2006 gestart is, vlak na de oprichting van het Team Onrechtmatige Bewoning Ymere. Destijds zijn door het team twee proefprocedures gestart in zaken waarbij sprake was van grof winstbejag bij onderhuur. Vorig jaar september is in de andere zaak al een baanbrekend vonnis gekomen. Hierdoor is jurisprudentie ontstaan dat corporaties de winst kunnen claimen van huurders die hun woning onderverhuren.

Het Hof (eerste meervoudige Burgerlijke kamer), wat nog veel dieper op zaken ingaat dan de kort geding rechter van het eerste vonnis, heeft dat met deze uitspraak nog eens duidelijk bevestigd.

De 'geplukte' huurster had samen met haar partner een koopwoning in Almere terwijl ze beide hun sociale huurwoningen in de Indische buurt (Amsterdam Zeeburg) hadden onderverhuurd. De woning van de vrouw werd een aantal jaar voor € 800,- per maand onderverhuurd aan een illegale Russische vrouw en haar 10-jarige zoon. Nadat Ymere de huurster daarmee confronteerde, werd de hoogzwangere onderhuurster zonder pardon dezelfde week nog op straat gezet door de hoofdhuurster en haar man. Uit angst voor de hoofdhuurders heeft zij zich zonder weerwoord in haar lot geschikt.

De man had zijn huurwoning zonder toestemming in gebruik gegeven aan familie en moest deze al eerder teruggeven.

Publicatiedatum: 26 november 2009

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Appartement in de verhuur?

  juridisch

  Het komt met enige regelmaat voor dat een appartementseigenaar niet zelf gebruikmaakt van zijn appartement, maar dat hij zijn appartement in gebruik geeft aan een ander. De Vereniging van Eigenaren ziet zich vervolgens geconfronteerd met een gebruiker van

 • Voordelig een wasmachine huren

  inrichting

  Ben je kortgeleden verhuisd en passen de aanschaf van nieuwe huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine eigenlijk niet meer in je budget? Dan hebben we goed nieuws voor je.

 • Beëindiging huur voor antenne-opstelplaats

  juridisch

  Beëindiging van de huur voor een antenne-opstelplaats: vergeet niet de ontruiming aan te zeggen!

 • Woonfraude: word geen slachtoffer!

  overlast

  U wilt uw appartement verkopen, maar er zit nog niet echt schot in de zaak. U bekijkt uw opties: blijven of verhuren. Maar is dit laatste wel een verstandige keuze?

 • Plan Orden te Apeldoorn

  balkon

  Woningcorporatie De Goede Woning is in 2010 gestart met de voorbereidingen van de totaalrenovatie van de flats aan de Chamavenlaan, Germanenlaan en Eburonenstraat.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam