Een appartement huren? Lees deze tips!

Bent u op zoek naar een appartement om te huren, maar weet u niet zo goed waar u op moet letten wanneer u een appartement gaat bezichtigen?

Gepubliceerd: 19 juni 2020

Dan zit u hier goed, want u krijgt een flink aantal tips die u hierbij gaan helpen. Zo kunt u vooraf en tijdens de bezichtiging goed opletten en de juiste informatie verkrijgen om een goede beslissing te nemen wanneer u ergens graag wilt gaan wonen. Lees dus gauw door en ontdek alle verschillende tips.

Doe onderzoek naar de wijk

Een goede om in te duiken is niet alleen het appartement, maar ook de wijk waar dit appartement zich in bevindt. Het zou u nog verbazen hoeveel informatie u kunt vinden wanneer u gericht op zoek gaat naar een specifiek gebied. Zo kunt u bijvoorbeeld opvragen of er veel klachten met betrekking tot overlast zijn geweest. Ook is het handig om na te gaan of er bijvoorbeeld een muizenprobleem heerst. Deze zaken en meer kunt u nagaan bij de gemeente, maar u kunt ook op zoek gaan naar mensen die er al wonen en bereid zijn om u iets meer over de buurt te vertellen.

Dubbel glas en isolatie

Verschillende appartementen hebben verschillende goede en slechte eigenschappen. We kunnen ons goed voorstellen dat smaak wat dat betreft heel persoonlijk is. Toch is het een goed idee om na te gaan of een appartement dubbel glas en isolatie heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat uw huis in de zomer niet te warm wordt en in de winter juist warmte goed vasthoudt. Bovendien houdt het veel geluid buiten de deur. Appartementen die in drukke buurten staan kunnen hierdoor een stuk aangenamer worden!

Vochtplekken

Een ander puntje om op te letten is de welbekende vochtplek. Ziet u op de muren of plafonds grote (of kleine!) bruine ringen? Dan zit er vocht in die muur of dat plafond. Dit kan een teken van lekkage zijn. Wanneer er eenmaal bruine ringen ontstaan is het kwaad vaak al geschiedt. Bovendien krijgt u deze vlekken helaas erg lastig weg. Komt u toch bruine plekken tegen? Vraag dan of de huisbaas bereid is om hier iets aan te doen.

Sanitaire voorzieningen

De staat van het toilet en de badkamer kan u veel informatie geven over een woning. Niet alleen met betrekking tot de huidige staat, maar ook met betrekking tot de manier waarop de vorige bewoners met het appartement zijn omgegaan. Een badkamer wordt nu eenmaal wat sneller vies en het is belangrijk dat deze goed is schoongehouden. Zitten er overal kalkresten en misschien zelfs schimmel? Dan kunt u er op rekenen dat de hoekjes van de voorraadkast bijvoorbeeld ook in geen jaren een stofzuiger hebben gezien. Opnieuw iets om mee te nemen in de beslissing.

Op zoek naar uw droomappartement

Met deze tips kunt u op zoek gaan en het voor u perfecte appartement huren. U weet nu waar u goed op moet gaan letten en kunt de juiste vragen stellen tijdens een bezichtiging. Veel succes toegewenst!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.