Primeur voor Van der Velden Rioolrenovatietechnieken

Van der Velden Rioolrenovatietechnieken introduceert de putrenovatie-vrachtwagen die zorgt voor een complete renovatie van putten.

Gepubliceerd: 01 februari 2014

Meerdere putten renoveren binnen één dag, alle werkzaamheden verenigt in één machine in één vrachtwagen, eenvoudig te vervoeren en bovendien minder zwaar werk voor de medewerkers. Dat was het wensenlijstje van Van der Velden Rioolrenovatietechnieken voor de putrenovatie-vrachtwagen. De volledig op maat gemaakte vrachtwagen is sinds kort operationeel en heeft inmiddels al een flinke lijst aan succesvolle projecten op zijn naam staan.

Met meer dan zeven miljoen rioleringsputten in Nederland, die allemaal te maken krijgen met slijtage, is de behoefte aan renovatie ervan groot. Het renoveren van een put is een arbeidsintensieve klus, doordat het merendeel ervan handwerk is. ‘Onze mensen werken in een put van maximaal twee bij twee meter, waarin ze de klus moet klaren ’, zegt Leon de Bruijn, Accountmanager Rioolrenovatietechnieken . ‘De komst van de putrenovatie-vrachtwagen neemt letterlijk veel werk uit handen, doordat nu 95% van het werk machinaal gebeurt’. Hierdoor kunnen er op een dag gemiddeld 4 putten aangepakt worden en is daarmee ook de overlast voor de omgeving veel minder. Bovendien kan de vrachtwagen alle soorten putten aan, zowel gemeentelijke als bedrijfsmatige.

‘Nog beter dan nieuw’

De putrenovatie-vrachtwagen zorgt voor een complete renovatie van putten in de volgende stappen: reinigen/vergroten van het hechtingsoppervlak, trekproeven (zowel voor als na de renovatie), waterdicht injecteren, aanpassen/repareren van de wanden en stroomprofiel herprofileren, aanbrengen van een beschermde/waterdichte laag en eventueel aanbrengen van (antistatische) coating. Doordat er voor en na foto’s worden gemaakt, is het resultaat duidelijk zichtbaar voor de klant. ‘Zij zijn altijd enorm verbaasd. ‘Is dat onze put?’, horen wij dan. De put ziet er na renovatie nog beter uit dan toen deze net nieuw was.’ Deze enthousiaste reacties van klanten zorgen ervoor dat de putrenovatie-vrachtwagen al is aardig volgeboekt voor de komende maanden.

Opvallende technische details

Met de nieuw ontwikkelde putrenovatie-unit is Van der Velden Rioolrenovatietechnieken in staat om putten te reinigen met 500 bar waterdruk. Een innovatieve slingerkop zorgt ervoor dat de conserverende lagen met grote kracht tegen de wand geslingerd worden. Hierdoor wordt een optimale, uiterst gelijkmatige en uitstekend verdichtte beschermlaag bewerkstelligd.

‘Vrijwel elke put heeft zorg nodig’

Om aan de hoogste standaardnormen te voldoen, werkt Van der Velden Rioolrenovatietechnieken intensief samen met een vaste groep leveranciers met beproefde producten en de benodigde protocollen. ‘Wij durven te zeggen dat onze putrenovatietechniek de meest kwalitatieve en duurzame oplossing is in de markt. Wij brengen een systeem aan en geen oplossing voor de korte termijn. En daar is behoefte aan. Vrijwel elke rioolput in Nederland heeft zorg nodig’, zegt Marco van de Pas, vestigingsmanager Van der Velden Rioolrenovatietechnieken. De eerste projecten met de putrenovatie-vrachtwagen zijn inmiddels succesvol afgerond. Zo beschikken ondermeer Almelo, Amersfoort, Boxtel, Bergen en Rosmalen voor een deel al over gerenoveerde putten dankzij deze nieuwe vrachtwagen.

Nominatie RIONEDinnovatieprijs 2014

Van der Velden is met dit systeem genomineerd voor de RIONEDinnovatieprijs 2014, die wordt uitgereikt op de RIONEDdag op 6 februari 2014 in Utrecht. Vijf bedrijven en organisaties dingen mee naar deze prijs en alle bezoekers van de RIONEDdag kunnen stemmen op hun favoriet.

Meer informatie: www.vandervelden.com.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.