Welke tegels zijn de beste keuze voor in de badkamer?

Wanneer u een nieuwe vloer uitzoekt voor in de badkamer, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

Gepubliceerd: 27 september 2023

Het draait niet alleen om de uitstraling van de badkamervloer, maar ook om het onderhoud en de waterbestendigheid. Een tegelvloer is vaak een verstandige keuze. Hieronder staat een opsomming van 5 geschikte vloertegels die gebruikt kunnen worden in de badkamer. Welk type kiest u voor in uw appartement?

  1. Keramische Keramische vloertegels zijn op vele vlakken een aantrekkelijke keuze voor de badkamer. De tegelsoort is om te beginnen erg duurzaam en voordelig. De vloer is krasbestendig, kleurvast en zal heel wat jaren meegaan. Ook hebben keramische tegels antislip eigenschappen. De vloer wordt dus niet glad als het nat of vochtig is. Erg belangrijk in de badkamer!
  2. Houtlook Echt hout is natuurlijk niet zo praktische in de badkamer. Hout kan slecht tegen vocht en is op dit gebied niet duurzaam. Gelukkig zijn er prachtige alternatieven verkrijgbaar zoals houtlook tegels van keramiek. Deze keramische tegels hebben dezelfde warme uitstraling als hout, maar de voordelen van keramiek. Het is erg onderhoudsvriendelijk en net als andere keramische tegels goed bestand tegen vocht, water, krassen en vlekken.
  3. Natuursteen Als het budget wat ruimer is, kan er worden gekeken naar vloertegels van natuursteen. Natuursteen heeft een hogere aankoopprijs dan keramiek, maar wel een hele luxueuze uitstraling. Geen enkele tegel zal exact hetzelfde zijn. Dit zorgt voor een uniek en chic resultaat. Natuurstenen tegels van marmer en graniet zijn momenteel erg populair. Een mogelijk nadeel is dat deze tegelsoort gevoeliger is voor krassen en op de juiste manier moet worden onderhouden.
  4. Composiet Een goed alternatief voor badkamertegels van natuursteen zijn tegels van composiet. Composiet wordt gemaakt van diverse natuurlijke materialen zoals marmer, kwarts en graniet. Dit wordt aangevuld met hars als bindmiddel en eventueel spiegeldeeltjes. Door deze combinatie zijn composiet vloertegels erg sterk, gemakkelijker in onderhoud en bovendien beter bestand tegen krassen dan 100% natuursteen. Bij totaaltegel kunt u inspiratie opdoen en persoonlijk advies vragen of deze tegelsoort de beste keuze is voor uw situatie.
  5. Portugese Portugese tegeltjes hebben een speelse uitstraling en diverse leuke motieven. Het geeft de badkamer een originele twist. Van oorsprong worden Portugese tegels gemaakt als cementtegels, maar voor het onderhoudsgemak is het beter om te kiezen voor een variant van keramiek. Deze tegels zijn waterbestendig en behouden de prachtige kleuren en prints veel langer dan cementtegels.
VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.