Woontrends voor 2024 voor jouw appartement

Het maakt niet uit of je groot of klein woont; ook in een appartement is er genoeg ruimte om zo nu en dan je interieur aan te passen.

Gepubliceerd: 12 augustus 2023

Voor 2024 zijn er weer verschillende interessante, leuke en stijlvolle woontrends te ontdekken die misschien heel goed in jouw appartement passen.

Zo gaan we steeds vaker terug naar woontrends van vroeger en combineren we de trends van toen met materialen, kleuren,vormen en trends van nu. Neem bijvoorbeeld de ronde vormen en de natuurlijke materialen uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Die zien we in 2024 in combinatie met nieuwe trends zoals duurzaamheid zeker terug. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Natuurlijke materialen blijven in de mode

Een van de woontrends die we volgend jaar gewoon wéér zien, is een trend die eigenlijk al heel lang niet meer weggeweest is uit woningen en appartementen. Dat is namelijk de woontrend van de natuurlijke materialen. Wat wel per jaar verschilt, is welke natuurlijke materialen en stoffen er precies in de mode zijn. Maar: natuurlijk kunnen dergelijke materialen vervolgens wel gewoon heel wat jaren mee!

De laatste jaren zagen we bijvoorbeeld veel bamboe en rotan in het interieur. In 2024 is dat ook nog steeds het geval, maar kijken we ook verder dan dat. We gaan bijvoorbeeld vaker voor meubels van verfijnd hout en grover hout zoals teak en mangohout. Of voor materialen die gerecycled zijn, zoals gordijnen van petflessen en kasten van gerecycled hout. Dit past heel goed in een interieur met veel andere natuurlijke materialen en stoffen. Ook komt licht marmer terug evenals andere natuurgesteentes.

Salontafels gemaakt van het materiaal travertin

Denk bijvoorbeeld aan het materiaal travertin, een natuurlijk gesteente dat bestaat uit zoetwater kalksteen in warme bronnen. Deze stevige steen wordt gebruikt voor bijzondere meubels en bouwprojecten, zoals salontafels en vloeren. Het grote verschil met marmer is dat travertin wat grover is. Dat zorgt voor een unieke uitstraling en een stevige basis. Dit materiaal is goed te onderhouden en ziet er schitterend uit.

Kies je bijvoorbeeld voor een salontafel van travertin in je appartement, dan heb je gegarandeerd een blikvanger waar je jarenlang van kunt genieten. Dat duurzame karakter past ook weer helemaal in de tijd van nu. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit materiaal? Check dan het grote aanbod bij Giga Meubels, een webshop waar je diverse mooie salontafels van travertin vindt, evenals andere moderne meubels. Combineer zo’n tafel met andere natuurlijke materialen en kleuren voor een passend geheel.

Ronde vormen en curved lines in je appartement

Zo’n meubelstuk van travertin past heel goed in een appartement waar men sowieso met ronde vormen en zogeheten ‘curved lines’ werkt. In het afgelopen jaar hebben we veel rechthoekige meubels al vervangen met meubels met ronde vormen en hoeken die rond af lopen. Zo’n ovaalvormige salontafel past bijvoorbeeld ook daarom heel goed in de stijl van 2024. Deze woontrend komt vrijwel direct uit de jaren 70 van de vorige eeuw en is een woontrend waar we nog lang van gaan genieten; in zowel appartementen als grotere woningen.

Wat deze woontrend zo bijzonder maakt, is dat we dit jaar een stapje verder zullen gaan. We kiezen niet alleen meer voor ronde tafels, wanddecoratie en kussens, maar ook voor banken, stoelen en fauteuils die gebogen zijn. Ook zijn kleden niet meer standaard vierkant of rechthoekig, maar vaker rond of in een andere unieke vorm. Dit zorgt er in combinatie met zachte en neutrale tinten voor dat je een heel dromerig interieur krijgt. Wie weet past dat wel heel goed bij je appartement.

Duurzaamheid is steeds belangrijker in woonomgeving

Wat heel goed past bij de bovenstaande woontrends voor 2024 is duurzaamheid. Dat is iets dat steeds meer Nederlanders belangrijker vinden om zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat doen ze onder andere door over te stappen op groene energie of het zelf opwekken van groene stroom met behulp van zonnepanelen. Ook ín het interieur is er een aantal duurzame stappen dat je kunt zetten om groener te wonen.

Denk alleen al aan het toevoegen van veel planten aan je interieur. Daarnaast zijn andere duurzame snufjes helemaal van deze tijd. Om energie te besparen, en zo minder CO2 uit te stoten, is een slimme thermostaat bijvoorbeeld een must. Dat geldt ook voor het vervangen van gewone lampen met LED-verlichting en het goed isoleren van je appartement. Schaf naast een slimme thermostaat ook andere smart home apparaten aan zoals slimme verlichting en apparatuur zoals een koelkast, vaatwasser en stofzuiger.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.