Zekerheid voor kozijnen met het VKG Waarborgfonds

Een mooie uitstraling en wooncomfort zijn zeer belangrijke eigenschappen van een goed gebouw. Kozijnen spelen hier een grote rol in.

Gepubliceerd: 26 mei 2022

De juiste kozijnen en beglazing kunnen een duurzame investering zijn, zowel voor het milieu als financieel. Een dergelijke investering moet dus lang zijn waarde behouden en daarnaast verzekerd zijn van kwaliteit en service. De juiste keuze is belangrijk.

De laatste jaren zijn kunststof kozijnen flink doorontwikkeld. Deze nieuwe generatie is niet alleen duurzaam, de mogelijkheden in kleur en stijl zijn eindeloos. Met kunststof kozijnen wordt een hoogwaardig product in huis gehaald, met een even hoogwaardige uitstraling. Het mag zich meten met hout en staal én omdat het onderhoudsarm is, heeft het soms een streepje voor. Het VKG Keurmerk is de brancheorganisatie voor kunststof kozijnen. Samen met hun leden, fabrikanten en leveranciers, nemen zij continu verantwoordelijkheid voor kwaliteit en duurzaamheid binnen de branche en daarmee de gehele keten. Eén van de zaken waar zij zich hard voor maken is garantie; Garantie op kwaliteit, levering en montage. Uiteraard heeft iedere leverancier en installateur eigen voorwaarden, maar wil je kozijnen leveren of installeren onder het VKG Keurmerk dan moet je je ook conformeren aan de hoge standaard die VKG Keurmerk hanteert.

Garanties waarborgen

Projecten onder de vlag van VKG Keurmerk voldoen dus aan strenge kwaliteit en service-eisen. Denk aan 10 jaar garantie op de producten en montage, net als het enkel werken met gediplomeerde en gecertificeerde monteurs. Naast de bestaande zekerheden gaat VKG Keurmerk nu een stap verder met het VKG Waarborgfonds. Dit waarborgfonds geeft extra zekerheid, ook als er een leverancier de verplichtingen niet kan nakomen. Het is in feite een branche-overkoepelend garantiesysteem om de afnemers, bedrijven en particulieren, optimale zekerheid te geven.

Voorwaarden en beloftes

Voor VvE’s geldt dat kozijnen en andere gevelproducten van andere materialen, vallen onder het waarborgfonds. Voorwaarde is dat alles geleverd en gemonteerd is onder één en dezelfde opdracht met VKG Keurmerk. Wat ook van belang is, is dat het aandeel van de andere gevelproducten ten opzichte van de totale aanneemsom niet groter is dan 20%. Andere bouwkundige aspecten die in opdracht van de VvE worden of zijn uitgevoerd zijn uitgesloten van de nakomingsgarantie, evenals vergoeding van gevolgschade in verband met een faillissement van de VKG Keurmerkleverancier.

Het VKG Waarborgfonds zorgt dat alle aankopen en afspraken onder het VKG Keurmerk altijd worden nagekomen. VKG Keurmerk ziet een VvE als een verzameling van individuele opdrachtgevers en geeft daarom dezelfde gunstige garanties als voor particulieren. Deze gelden wanneer de overeenkomst rechtstreeks tot stand komt tussen de VvE en de VKG Keurmerkleverancier én wanneer het bedrag van de aanneemsom niet hoger is dan € 150.000,-.
Voldoet de overeenkomst aan deze voorwaarden, dan is de aanbetaling verzekerd, ook als er iets misgaat. En de opdracht wordt altijd uitgevoerd, waarbij de wensen en de vastgelegde afspraken het uitgangspunt vormen.

Het VKG-netwerk

VKG Keurmerk bestaat al bijna veertig jaar en ieder jaar besluiten meer bedrijven uit de keten zich aan te sluiten. Samen zorgen ze voor een sterke branche, waarin ze kennis delen, monteurs opleiden, zorgen voor efficiëntie en kwaliteit én samen zorgdragen voor verduurzaming in de gehele keten. Op de website van VKG Keurmerk zijn alle leveranciers te vinden. Natuurlijk kan een VvE ook advies inwinnen bij VKG Keurmerk zelf, want kennisdeling is een groot goed voor de vereniging.

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.